We zijn heel blij dat we ondanks de nieuwe regels nog wel lekker mogen blijven volleyballen. Helaas wel de komende 3 weken zonder publiek, maar we zullen jullie proberen op de hoogte te blijven houden. Jodie kon helaas vandaag niet meedoen, maar de rest van het team was (op wat gebruikelijke kreupelheid na) fris en fruitig aanwezig in de Scheg voor onze wedstrijd tegen Avior dames 3. We waren mooi op tijd, dus besloten in de kantine nog een lekker koppie thee te drinken. Daar waar de een de thee bijna kokend naar binnen giet, daar had de ander het zelfs met de aanvulling van 100% Eerbeeks koud kraanwater het moeilijk om de thee weg te krijgen. Uiteindelijk is het toch allemaal gelukt en begonnen we met inlopen.

Heel ietsje later dan half 7 begonnen we aan de eerste set, maar de verloren tijd door de warme thee haalden we in de eerste set al snel weer in. We scoorden aan de lopende band, we serveerden heel goed en Avior had deze set weinig in te brengen. We wonnen de eerste set met 25-8.

Vol goede moed gingen we door in de tweede set, we speelden nog steeds goed, maar Avior begon wat meer in hun spel te komen. Wij vestigden nog wel het wereldrecord “ballen via de netrand” en mede hierdoor scoorden we ook in deze set weer veel punten. Doordat Avior weer iets meer in hun spel kwam duurden de rally’s wel wat langer dan in de eerste set. Ze probeerden Mandy nog een keer te laten schrikken, maar daar is meer voor nodig dan alleen wat geschreeuw. We wonnen de 2e set met 25-19.

Avior is geen slecht team, maar ze zaten er nog niet helemaal lekker in. In de derde set was dat een ander verhaal. Zij speelden beter en wij maakten een paar gekke foutjes en keken al snel tegen een flinke achterstand aan. Nou geven wij nooit op, maar het zou wel vechten worden. Johan vertelde in een time-out dat dit echt niet de bedoeling was zo, dus “sorry Johan we lossen het op” en daar gingen we weer. We werden ook wat geholpen door Avior die terwijl de bal aan onze kant was ‘los’ een ‘uit’ riepen, super fijn :). Mede door wat mooie afwisselingen in onze aanval, en wederom een goed service kropen we weer dichterbij en richting de 20 was het gat weer gedicht. Met 25-21 wonnen we de derde set en zo verzekerden we ons van winst en ook van het niet hoeven spelen van een eventuele 5e set. Iets waar de scheidsrechter ook erg blij mee was.

In de vierde set deden wij weer wat we moesten doen, we haalden veel ballen van de grond, waren scherp aan het net met onze blokkering, scoorden veel met onze aanval en maakten weinig fouten met onze service. Dit bleek uit wel uit de stand in deze set, we wonnen met 25-13 en hiermee de wedstrijd met 4-0.

De kantine was al dicht, dus een drankje achteraf zat er niet in, we konden nog wel naar de Mac, maar besloten dat toch maar niet te doen (ja echt!). Wel besloot een van de auto’s via Laag-Soeren naar Eerbeek te rijden omdat de playlist zo fijn was (ook ja echt!). Wat de andere auto’s deden weet ik niet, want daar zat ik niet in :).

Onze volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag om 15.30 uur in de Bhoele tegen Hellas dames 1.