Het was al weer tijd voor de laatste uitwedstrijd van dit seizoen. Het seizoen vliegt voorbij, en iedereen die aan het begin van het seizoen had gezegd dat we nu nog in de race zouden zijn voor PD wedstrijden richting 2e divisie hadden we voor gek verklaard. Voor de wedstrijd tegen Trivos (de nr. 3) stonden we 3 punten op ze voor. Na de eerste 2 sets leek het er op dat Trivos over ons heen zou walsen en met 2 punten voorsprong de laatste wedstrijd in zou gaan. Gelukkig was niets minder waar, we herpakten ons sterk en wisten er nog een 5e set uit te slepen. Deze verloren we helaas, maar we hebben met nog maar 1 wedstrijd te gaan 2 punten voorsprong op Trivos.

We waren de enige volleybalwedstrijd, maar van stilte was weinig sprake. Dankzij de DJ, het publiek, de teams en de zoemer van de basketbalwedstrijd naast ons was er altijd wel iets van geluid aanwezig. Waar tijdens het inspelen wel sprake van was, was een van de liedjes die de DJ (nogal vaak) draaide. Dit nummer kenden we namelijk in een iets andere versie, maar we kwamen er even niet uit of het nou een man of een vrouw was, en wel of geen bril draagt. Echt waar, een potje “wie is het” was er niks bij. Nou heb ik gelukkig het betreffende filmpje gevonden… https://www.youtube.com/watch?v=fc9NVnsVXBY (KIJKEN OP EIGEN RISICO!)

We begonnen niet slecht in de eerste set, maar echt helemaal lekker zaten we er nog niet in. Qua stand ging het behoorlijk gelijk op, maar wij hobbelden vooral met Trivos mee en vergaten zelf genoeg te scoren. Ook verdedigend waren we niet zo sterk als we normaal gesproken zijn. Misschien hadden we toch een beetje last van wat spanning… Op 19-20 stonden we mooi een puntje voor en nam Trivos hun 2e time-out. Vervolgens maakten wij de fout en stond het 20-20, Trivos bracht een speelster met een sterke service die ook precies op dat moment de nodige druk wist te leggen. Twee ketsers waren een feit, net als de eerste time-out van de set aan onze kant. Tijdens deze time-out was de helft van de druiven al op, maar hoe dan? Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat iemand die we verder niet bij naam zullen noemen (Johan) gigantisch hyper op de bank zat en we vermoeden dat dit door een overdosis druiven kwam, het kan ook een stuk adrenaline / spanning zijn geweest of een handje vol pillen, maar we denken toch het eerste. De speelster van Trivos wist door te serveren tot 24-21. Nou hebben we zo’n achterstand wel eens goedgemaakt, maar helaas lukte dat nu niet. Met 25-21 ging de eerste set naar Trivos.

In de tweede set keken we eigenlijk al vanaf het begin tegen een achterstand aan. Dit kwam vooral doordat we de pass niet helemaal lekker onder controle hadden, maar ook omdat we aanvallend niet genoeg wisten te scoren. De achterstand van 7 punten op 16-9 wisten we te verkleinen naar 17-12, maar verder dan dat kwamen we niet. Trivos bleef constant en ook slim spelen en pakte ook de 2e set, dit keer met 25-17.

In de 3e set was het een stuk stiller. Dat kwam niet direct door ons, want wij speelden eindelijk een lekkere set en waren dan ook zeker niet stil. Indirect kwam het wel door ons, want blijkbaar vond de DJ het nodig om alleen wat muziek op te zetten wanneer Trivos een punt scoorde. Nou waren dat er in de 3e set een stuk minder dan in de eerste 2, dus een oorverdovende stilte was het resultaat. We keken alleen de eerste 3 punten tegen een achterstand aan, maar na 3-3 hebben wij de set gedomineerd. We hadden veel meer servicedruk waardoor, als ze de pass al brachten, het spel van Trivos voorspelbaarder werd. Daarnaast begonnen we ook aanvallend eindelijk te doen wat we kunnen. Door een serviceserie van Joyce, met bijna alleen maar aces, maakten we van een kleine voorsprong (7-5) een mooiere voorsprong (11-6), vervolgens deden Ilse en Jasmijn er met hun service nog een schepje bovenop en kwamen we op 19-9 op een riante voorsprong te staan. Deze voorsprong gaven we niet meer uit handen en met 25-13 ging de 3e set naar ons en was het vertrouwen weer terug. Niet dat wij nou snel het vertrouwen verliezen, maar 2-0 achter staan tegen een ploeg als die van Trivos is nou niet echt een reden voor al te veel vertrouwen.

Dan maar weeeeer een 5-setter er uit slepen. Dat zou dan de 10e van dit seizoen worden EN ons wat meer kans geven voor het behouden van de 2e plek. De 4e set leek erg op de 3e, alleen waren onze serviceseries net iets minder lang. Wel hadden we ook deze set de service van Trivos redelijk goed onder controle en scoorden we aanvallend een aantal mooie ballen. Dankzij een super-tip van Sharon tijdens een time-out: “Niet serveren op die laatste, die met die armen”, kon het al helemaal niet meer mis gaan. Toevallig ging de eerste service daarna wel precies op haar, maar ach.. shit happens. Dankzij de zoemer van de basketbalwedstrijd naast ons dachten we soms onterecht dat er een time-out of wissel werd aangevraagd, of dat de set al moest beginnen midden in een verhaal van Tom. Gelukkig hadden we er tijdens de rally’s weinig last van. Op 18-12 hadden we een mooie voorsprong. Trivos kwam nog wel iets dichterbij, maar doordat wij meer Vissertjes scoorden dan zij pakten wij ook de 4e set, dit keer met 25-19.

Als iemand alleen de eerste 2 sets had gezien had hij nooit geloofd dat het nog 3-2 zou worden, maar dat werd het wel! We startten niet heel sterk, maar op 5-5 stond het al weer gelijk. Helaas was het Trivos die op 8-6 voor stond tijdens de kantwissel en liepen vervolgens nog iets verder uit. Dankzij een goede service van Mandy werd het gat wel iets verkleind. Daarna liep Trivos weer wat uit en op 14-9 leek het een bekeken zaak. Nou hebben we in de thuiswedstrijd tegen Trivos 14-11 achter gestaan en alsnog gewonnen…dus wie weet. Helaas viel Jasmijn op dat moment geblesseerd uit, Mandy nam haar plek in en was ook aan de beurt om te serveren. Het werd uiteindelijk nog 14-12, maar op dat moment scoorde het inmiddels in de regio gevreesde Vissertje van Trivos wel en ging de 5e set met 15-12 naar Trivos en hiermee de wedstrijd met 3-2.

Aan de ene kant balen dat we er niet meer punten uit wisten te slepen, aan de andere kant wel knap dat we na 2 mindere sets toch weer terug weten te knokken naar 2-2.

Komend paasweekend hebben we geen wedstrijd. Op zaterdag 22 april om 17.30 uur spelen we in de Bhoele de laatste wedstrijd van het seizoen tegen DVO dames 1. De eerste wedstrijd van het seizoen was de uitwedstrijd tegen DVO, hierbij speelden we een gigantisch slechte pot en verloren met 3-1. We hebben dan ook zeker wat goed te maken tegen ze. Nou weten we op het moment dat we starten tegen DVO al hoeveel sets we moeten halen om de 2e plaats veilig te stellen, de wedstrijd van Trivos is namelijk al om 12.00 uur. Jullie steun kunnen we zeker gebruiken op weg naar de PD wedstrijden! Dus iedereen alvast een vrolijk Pasen, of zoals Ielze zou zeggen: “Happy Easter day!” en graag tot de 22e.