De eerste krachtmeting in de promotieklasse voor het vernieuwde dames 1 was in Elburg tegen E.V.V. dames 1. Een team dat, naar horen zeggen, ten opzichte van vorig seizoen iets is veranderd en dat vorig jaar in de middenmoot  van de promotieklasse is geëindigd. Het is ook een team met enorm veel lengte, iets waar we tijdens onze aanval nogal eens last van hadden. We zijn niet weggeslagen, maar hele mooie acties wisselden zich af met onnodige fouten. E.V.V. speelde minder wisselvallig dan wij en won de wedstrijd met 4-0.

Naast de oefenwedstrijd tegen Flash en Dynamo, speelden we in de weken voor de eerste wedstrijd nog de bekerwedstrijd tegen Orion uit de 3e divisie en een oefenwedstrijd tegen Voorwaarts dames 2, die we ook in de competitie zullen treffen. Tijdens de bekerwedstrijd hebben we al wat mooie dingen laten zien, maar uiteindelijk was Orion toch iets beter en constanter dan wij. De eerste set wisten we nog te winnen, maar vervolgens gingen helaas de volgende 3 sets aan onze neus voorbij en liggen we helaas al uit de beker. De oefenwedstrijd tegen Voorwaarts ging niet zoals gehoopt, ook deze werd verloren met 3-1.

Soort van op tijd vertrokken we, met 5 euro meer in de pot, richting Elburg. Na nog eventjes een stukje file te hebben meegepakt kwamen we alsnog redelijk op tijd aan bij de hal. We hadden in ieder geval genoeg tijd om ons om te kleden. Dankzij onze nieuwe sponsor MaRo Techniek konden we het veld, dat al beschikbaar was, betreden in onze nieuwe inspeelshirtjes. De rest van onze nieuwe outfit heeft helaas in de bestelling wat vertraging opgelopen. Maar binnenkort kunnen jullie ons volledig in het nieuw zien shinen. Op het moment dat Moffel en Piertje de zaal betraden waren wij al klaar met inlopen (ook 5 euro in de pot?). In tegenstelling tot tijdens de oefenwedstrijd tegen Voorwaarts waren we nu wel lekker warm na het inspelen en vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd. Het lukte ons eigenlijk de hele wedstrijd niet genoeg om E.V.V. onder druk te zetten. Zijn wisten regelmatig een aantal punten voorsprong te pakken, wij haalden het vaak ook wel weer in, maar het was helaas nooit helemaal genoeg. Ook een voorsprong die we in de 3e set pakten konden we niet vasthouden. Helaas 0 punten voor ons, we verloren met 4-0 met de setstanden 25-21, 25-20, 25-21 en 25-19.

Aanstaande zaterdag spelen we onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen. We spelen om 15.30 uur tegen Avior dames 2. Graag tot dan!