Vrijdagavond, 7 december, de avond dat half Nederland aan de buis gekluisterd zat en zich zat af te vragen of Johannes de finale zou halen. Maar ook de avond dat dames 1 om 21.15 uur in Omnisport tegen Dynamo dames 5 speelde. Met 12 vrouw sterk begonnen we aan de wedstrijd, Salo en Marynthe uit dames 3 waren weer bereid om met ons mee te gaan, echt super! We hadden verwacht dat we hard zouden moeten knokken om deze wedstrijd te winnen, en poe wat hebben we geknokt. Als een stelletje Duitse huurmoordenaars (woorden van Tom) wisten we de tegenstander uit te schakelen, uiteraard bij wijze van spreken (we hebben ons gedragen). We wonnen de wedstrijd, waarin wij zowel qua spel als mentaal stand wisten te houden, met 3-1.

Voordat de wedstrijd begon hielden we met alle 4 velden een minuut stilte om stil te staan bij het overlijden van de voetbalgrensrechter uit Almere. Of zoals de NeVoBo het mooi verwoord heeft op haar website “Eén minuut stilte…een oproep tot meer “stilte” in het veld en op de tribune.”

In de eerste set speelden we een redelijk spelletje. We waren goed aan het verdedigen en ook aanvallend wisten we te scoren. Onze servicepass liep nog niet helemaal zoals deze zou moeten en ook in de service maakten we iets teveel fouten. Gelukkig voor ons maakte Dynamo ook redelijk veel servicefouten, mede hierdoor wisten we de voorsprong die we halverwege de set hadden opgebouwd vast te houden. We wonnen de set met 25-19.

De 2e set was tot de 20 vergelijkbaar met de eerste set. We bouwden een voorsprong op, maar in deze set hielden we de voorsprong niet vast. Door een sterke service van Dynamo, die we maar niet
onder controle konden krijgen, en nog een aantal onnodige fouten in de verdediging en in de aanval lukte het Dynamo om deze set naar zich toe te trekken. Ze wonnen met 27-25.

We waren redelijk teleurgesteld, omdat het echt niet nodig was dat we de 2 e set uit handen gaven.
Maar met opgeheven hoofd gingen we de 3e set van start, een 3-1 overwinning zat er nog in! We begonnen helaas niet sterk en Tom was al snel genoodzaakt te wisselen. Marynthe maakte haar debuut in dames 1 en deed dat echt geweldig! Wanneer je niet weet dat ze normaal gesproken in dames 3 zit, zou iedereen geloofd hebben dat ze al het hele seizoen voor dames 1 uitkomt. Zonder angst (zo leek het in ieder geval) durfde ze aan te vallen, verdedigde ze goed en ook met haar service scoorde ze punten. Het perfecte debuut! En oh wat een spannende set zeg… we keken de hele set tegen ongeveer 5 punten achterstand aan, en pas toen Dynamo op 23 punten stond wisten we bij te komen. Een paar setpunten voor Dynamo, een paar setpunten voor ons, maar zowel Dynamo als wij werden hier een beetje nerveus van en begonnen beide in de service fouten te maken. Uiteindelijk trokken wij aan het langste eind en wonnen de set met 31-29.

De vierde set moesten we wel winnen, want een vijfde set zou er mentaal nog wel inzitten maar fysiek was het een uitputtende wedstrijd. Het ging de hele set gelijk op, maar aanvallend wisten wij net iets meer te brengen dan Dynamo. Het bleef ook deze set lang spannend maar gelukkig wonnen we ook deze set, dit keer met 25-23.

Voor Marynthe was het haar debuut in dames 1, maar het zal niet lang meer duren voordat Salo ook haar debuut mag maken. Voor haar inzet tijdens de trainingen en haar aanmoedigingen langs de kant mag zeker een compliment gemaakt worden. Haar debuut zal vast net zo goed zijn als die van Marynthe.

We hebben de wedstrijd gewonnen, en hiermee ook alle wedstrijden van de 1 e helft van de competitie, maar het had ook net zo goed 3-1 voor Dynamo kunnen worden. Ik verwacht dan ook dat zij bovenin mee zullen gaan draaien in deze competitie.

De volgende wedstrijd die we spelen is zaterdag de 15e, dan spelen we om 13.00 uur thuis tegen SVS, de huidige nummer 4.