De thuiswedstrijd tegen Vollverijs werd met 3-2 gewonnen en we gingen er voor dit in de uitwedstrijd minstens te evenaren. Voor de wedstrijd stonden zij op de 3e plek, dus 1 plek onder ons. Ze hadden 1 wedstrijd meer gespeeld en 4 punten minder. Dit hebben we na zaterdag met 1 puntje kunnen vergroten. We wonnen de wedstrijd, die niet onze beste ooit was, namelijk met 3-2.

Johan kon vandaag helaas niet met ons mee maar gelukkig was Robert bereid zijn plek in te nemen. Alle wedstrijdbriefjes werden netjes en op tijd ingeleverd en ook een korte speech, toen Tom nog even wat moest doen aan de andere kant van het veld, werd positief ontvangen :). Melissa ging vandaag met dames 2 mee en daarom kon ook Maria niet bij de wedstrijd aanwezig zijn. Gelukkig wensten ze ons in de groeps-app veel succes en werd er een kaarsje gebrand. Ter voorbereiding op de wedstrijd at Marlon een kaasstengel en zal dit vanaf nu dan ook altijd moeten doen. Verder zijn we helemaal niet dwangmatig bezig met bijgelovigheden… maaaaar ik denk wel dat in het vervolg Joyce een frikandelbroodje moet eten er een grapje gemaakt moet worden over autopech, we met 2 auto’s moeten gaan naar uitwedstrijden en die 2 auto’s andere routes moeten nemen, de auto met de langste route dan een grapje moet maken dat ze er al zijn, de korte route mag daar dan niet in trappen, in de kleedkamer moet een mars worden gegeten en een blikje red bull worden gedronken en gedeeld met minstens 2 teamgenoten en iets met naadloos ondergoed. En oja, de vloek van maar 1 van onze 2 vaste coaches aanwezig is na gisteren gelukkig doorbroken (tot nu toe verloren we al deze wedstrijden).

De wedstrijd voor ons was uiteraard een 5-setter en aangezien Marlon op tijd weg moest gingen we voor een vlotte wedstrijd. Dat zat er tegen Vollverijs alleen totaal niet in. Net als wij gaan ze voor ieder punt en geven ze niet zomaar op. We deden dan ook weinig voor elkaar onder. In de eerste set liepen we wel bijna de hele tijd achter de feiten aan. Op een gegeven moment stonden we zelfs 6 punten achter. Tijdens onze inhaalrace op 16-13 achter viel een van de speelsters van Vollverijs na een verdedigende actie met een geblesseerde voet uit, we wensen haar een spoedig herstel. Vollverijs was hierdoor iets van slag en wij trokken de stand weer strak tot 17-17. Helaas herpakte Vollverijs zich daarna en pakte de eerste set met 25-19.

We maakten in de eerste set teveel eigen fouten en ook verdedigend deden we niet wat we normaal doen. In de tweede set ging dat een stuk beter. Mede dankzij het vuistje van Sas pakten we verdedigend veel ballen van de grond. Vollverijs scoorde in de 2e set ook aanvallend een aantal mooie ballen en tot 13-13 ging het gelijk op. Daarna begon het bij ons allemaal heerlijk te lopen en maakte Vollverijs meer fouten. Zo wisten we uit te lopen tot een voorsprong van 23- 15. Een simpele overwinning zou je verwachten, maar niets was minder waar. Vollverijs gaf niet op en kroop steeds dichterbij. Op 24-23 waren ze zelfs tot op 1 punt verschil gekomen. De serveerster van Vollverijs hielp ons op dat moment uit de brand door in het net te serveren. Hierdoor wonnen wij de 2e set met 25-23.
Het was onnodig Vollverijs zo dichtbij te laten komen, maar we waren uiteraard blij met de 1-1 stand op dat moment. Dat speelt wel iets fijner dan een 2-0 achterstand. We startten goed in de 3e set met een paar punten voorsprong, maar op 10-10 stond het al weer gelijk. Vervolgens liepen wij door een serviceserie uit naar 18-12. In deze set wisten we de voorsprong wel vast te houden. Aan beide kanten werden deze set erg veel servicefouten gemaakt, maar doordat dit aan beide kanten bijna gelijk was had dit geen invloed op de uiteindelijke eindstand in deze set. Wij wonnen met 25-17.
De positieve flow waar we in zaten na de 3e set leek in de 4e set verdwenen. We begonnen weer rommelig. Al in het begin van de set keken we tegen een achterstand aan van 5 punten. Dit wisten we op een gegeven moment nog te verkleinen tot een achterstand van 2 punten. Dit mocht helaas niet baten want de 4e set ging met 25-20 naar Vollverijs.
Zij speelden hierdoor hun zoveelste 5-setter van dit seizoen. Bijna al hun 5-setters wisten ze tot nu toe te winnen. Wij waren niet gekomen om te verliezen, dus volle bak de 5e set in. Het begon behoorlijk gelijk op, maar op 8-6 was het wel Vollverijs die bij de setwissel 2 puntjes voorsprong had. Op dat moment zat er nog meer publiek van ons dan van Vollverijs op de tribune. We wisselden ook weer naar de kant van ons publiek en ze schreeuwden ons richting overwinning. Op 11-8 achter leek dat nog een vrij lastige taak te gaan worden, maar jullie kennen ons inmiddels een beetje.. wij blijven knokken tot het bittere eind. Ondanks een cruciale verkeerde beslissing van een in/uit bal lieten we ons, na een heerlijke scheldpartij, niet van ons stuk brengen. Het zorgde zelfs nog voor meer motivatie om de set toch echt te gaan pakken. We kropen punt voor punt dichterbij door onze service goed te houden en door de pass goed te brengen. Hierdoor had Jasmijn de aanvallers aan het uitzoeken en zat het blok van Vollverijs regelmatig mis. Op setpunt voor ons op 14-13 hadden we zelfs een 0-blok. Hier werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt door deze bal te scoren en de 5e set nog knap te pakken met 15-13. We waren ontzettend blij met deze overwinning en hebben de voicemail van Johan dan ook even lekker volgeschreeuwd.

Na de wedstrijd waren we nog 2 ballen kwijt, en na een professioneel potje spoorzoeken bleken deze al in de ballenkast van Vollverijs te liggen. Nou snap ik de verwarring wel want Spiker en Vollverijs zijn 2 woorden die enorm op elkaar lijken, maar gelukkig hebben we onze ballen weer terug. De komende 2 weken hebben we geen wedstrijd. Onze eerstvolgende is de wedstrijd tegen Pegasus. We spelen op 4 maart om 19.00 uur thuis tegen de koploper. In de uitwedstrijd hebben we ze het behoorlijk moeilijk kunnen maken en verloren net met 3-2. We hopen thuis ook weer een goede pot tegen ze neer te kunnen zetten.