Ik zal even beginnen met een waarschuwing.. dit zal namelijk een lang verhaal worden. Dus zet even een kopje thee, pak er een koekje (of 10) bij en enjoy! ­čÖé

Nou zeg ik wel een goed begin is het halve werk, maar behalve dat we al een maand aan het trainen waren was de voorbereiding niet zoals we hadden gehoopt. Oefenwedstrijden gingen niet door, een 3kamp werd een 2kamp en we zijn ook geen enkele training compleet geweest. Gelukkig hebben we nog wel 2 oefenwedstrijden kunnen spelen, eentje tegen Keistad dames 2 uit Amersfoort en eentje tegen Tante Sien Esch Stars dames 1 uit Vasse…. en nee, dat is niet Vaassen verkeerd geschreven, dat is een dorpje NOG verder dan Fleringen! De eerste oefenpot werd gewonnen, de 2e werd nipt verloren maar ook daar waren we tevreden over gezien de beperkte bezetting tijden deze wedstrijd.

In vergelijking met vorig jaar is er in het team niet zo heel veel veranderd. Qua speelsters is het zelfs precies hetzelfde gebleven, wel hebben we een nieuwe trainer/coach gekregen. Alfonso Volpe, die vorig jaar Voorwaarts dames 1 trainde en coachte,  zal dit jaar proberen het beste uit ons te halen. Het is natuurlijk nog even wennen aan elkaar, maar dat gaat helemaal goed komen. Voor wie wil weten waar Tom en Johan zijn gebleven.. uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat die nu nog wel even een traantje moeten laten als ze afslag Eerbeek voorbij rijden langs het kanaal, omdat ze vanuit Apeldoorn en Deventer NOG een kwartier langer onderweg zijn. Ze trainen en coachen dit seizoen namelijk dames 1 van Rebelle uit Dieren. We zitten dit seizoen bij elkaar in de poule, dus dat wordt nog leuk.

Zoals ik al zei is het team hetzelfde gebleven, maar toch zijn er wel wat kleine veranderingen in vergelijking met vorig seizoen. Ielze en Joyce zijn van plek gewisseld, dus Ielze speelt nu samen met Yneke op de diagonaal. Joyce speelt als passer/loper samen met Melissa, Esther en Anneke. Al staat Anneke nu helaas vanwege een schouderblessure tijdelijk bij dames 2 in het veld als libero, maar we hopen dat ze snel weer met ons mee kan doen! Esther traint na haar knieoperatie sinds een week weer volop mee, en dat ziet er veelbelovend uit :). Sharon mag nog steeds als libero haar kunsten laten zien en daar zijn de middens Ilse, Marlon en Saskia (en eigenlijk ook de rest van het team :)) haar heel dankbaar voor. Last but not least.. Simone en Jasmijn gaan er ook dit seizoen weer voor zorgen dat de blokkering van de tegenstander vaak mis zit en dat wij als aanvallers lekker ons ding kunnen doen.

En toen was het zaterdag zo ver, we mochten om half 5 in de Alternohal tegen Alterno dames 4 de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen spelen. Alterno is afgelopen seizoen gepromoveerd uit de promotieklasse en we hadden nog een appeltje met ze te schillen.. iets met een bekerwedstrijd vorig jaar… We speelden vandaag dus zonder Anneke vanwege haar blessure, maar ook zonder Marlon die de warmste september in New York wilde meemaken en Joyce zou ook iets later komen i.v.m. werk. Het lukte Joyce om zich, een paar secondes voordat we officieel begonnen, te melden bij de scheidsrechter, dus ook zij mocht de hele wedstrijd meedoen. We speelden met vlagen heel goed, maar hadden ook nog wel wat teveel persoonlijke fouten. Achteraf gezien hadden we de wedstrijd misschien wel met 3-1 moeten winnen, maar we mogen ook heel blij zijn met 3-2 winst. Want het was de 1e competitiewedstrijd dus weer even inkomen, en uit spelen in de Alternohal is ook niet makkelijk.

In tegenstelling tot wat Anneke meestal doet won ik wel de toss :-p dus wij mochten beginnen met serveren in de 1e set. Dit nadat de scheidsrechter een pijnlijke verspreking had en Dyna..uuhm..Alterno vroeg of ze er klaar voor waren. We begonnen de eerste set niet sterk en maakten vooral teveel onnodige fouten. Ballen die makkelijk terug kwamen wisten we niet af te maken en ook serverend maakten we veel fouten. Ook Alterno maakte in deze set wat onnodige fouten, maar omdat wij er meer maakten dan zij ging de setwinst naar Alterno met 25-21.

Gelukkig, of nouja gelukkig…. we zijn wel gewend om de eerste set niet te winnen en we laten ons hier dan niet door uit het veld slaan. Dit was in de 2e set duidelijk te merken. We maakten een stuk minder fouten dan in de eerste set en lieten Alterno totaal niet in hun spel komen. Mede dankzij een mooie service serie van Ilse van een puntje of 7 kwamen we op een voorsprong te staan die we niet meer uit handen gaven. We bleven netjes en afwisselend spelen en wonnen de 2e set met hele dikke cijfers, namelijk 25-11.

Vol goede moed startten we de 3e set. We bouwden in het begin van de set een voorsprong op van 5 punten, maar het was lastig deze vast te houden. Alterno had een sterke serviceserie en wist daardoor weer dichtbij te komen. Gelukkig bleef onze voorsprong de hele set toch wel minimaal een puntje of 2. Het doel om hun libero te vermijden werd niet helemaal goed uitgevoerd, maar toch wisten we ook in de 3e set een aantal mooie punten te scoren uit onze service. Met een aantal mooie aanvallen en mooie (al dan niet bewuste) prikballen maakten we het de verdediging van Alterno niet te makkelijk. We wonnen ook de 3e set, dit maal met 25-21.

4 punten mee naar huis nemen uit de Alternohal zat er zeker in, maar we moesten het nog wel even waar gaan maken. Dat Alterno de wedstrijd ook liever zou winnen bleek wel uit de 4e set. Daar waar wij weer wat minder zorgvuldig gingen spelen, wist Alterno vooral uit hun service meer punten te halen. We keken de hele set tegen een achterstand aan, deze wisten we richting de 20 nog wel iets te verkleinen, maar niet genoeg om het Alterno nog moeilijk te maken. Zij wonnen deze set met 25-21.

De 5e set was eigenlijk een samenvatting van de hele wedstrijd. Door een mooie serviceserie van Ilse kwamen wij op 4 punten voorsprong te staan, maar Alterno gaf niet op en kwam weer op gelijke hoogte. Op 8-7 voor ons werd er gewisseld, en zoals het hoort (het team het eerst bij de 8 wint de wedstrijd) wonnen wij de 5e set. Het bleef tot aan het eind erg spannend en er werden door beide teams zowel hele mooie ballen gescoord als hele onnodige fouten gemaakt. De wedstrijd werd uiteindelijk met een mooi blok beslist en wij wonnen met 15-13 de 5e set en hiermee dus ook de wedstrijd met 3-2.

Waar een 3-1 er misschien wel in had gezeten mogen we toch wel heel tevreden zijn met 3-2 winst, een mooi uitgangspunt om op verder te bouwen!

Volgende week zijn er geen competitiewedstrijden, maar wij zullen in de tussentijd zeker niet stilzitten. Maandag spelen we in Zwolle een oefenwedstrijd tegen VC Zwolle dames 3 om vervolgens op zaterdag in Fryslân boppe een 4 kamp te mogen spelen in Sneek. Onze volgende competitiewedstrijd is op zaterdag 3 oktober om 19.00 uur in de Bhoele. We spelen tegen Gemini dames 1 uit Elst. Een team waar we het vorig jaar niet al te makkelijk tegen hadden. Tot dan!