Het recept voor een minder goede wedstrijd is voor dames 1 heel simpel.. Spelen op een vrijdagavond in Omnisport. Dit recept heeft zich afgelopen vrijdag ook weer bewezen. We speelden totaal niet ons eigen niveau, maar wisten gelukkig wel te winnen met 3-1 van Dynamo dames 4. Joyce kon helaas nog niet meedoen, maar het gaat gelukkig al wel de goede kant op.

De eerste 3 sets leken sterk op elkaar, de punten die Dynamo haalde kwamen voornamelijk vanuit hun service. Onze servicepass lag niet goed, waardoor we aanvallend ook niet genoeg kansen kregen om het af te maken. Als we dan aanvallend kansen kregen dan maakten we deze lang niet altijd af. Verdedigend speelden we wel een goede wedstrijd, we maakten het Dynamo lastig om te scoren met hun aanval. Gelukkig was onze service, zoals eigenlijk altijd, wel heel goed en hier hebben we dan ook weer heel veel punten mee gescoord. In alle 3 de sets wist Dynamo tot ongeveer 16 punten bij te blijven, daarna lukt het ons om iets meer gas te geven en weg te lopen bij Dynamo. Eigenlijk kun je deze 3 sets samenvatten door te zeggen dat we het onszelf onnodig lastig maakten, maar dankzij onze service genoeg druk bij Dynamo neerlegden om de sets te winnen. Dynamo wist in de eerste 3 sets 16, 19 en 18 punten te halen.

Na deze eerste 3 sets wisten we dus dat we hadden gewonnen, maar 5 punten naar huis meenemen en minstens 10 punten los komen te staan van de rest zou wel heel mooi zijn geweest. Helaas dacht Dynamo daar anders over en ze begonnen heel veel druk te leggen in hun service. Hierdoor ging onze servicepass, die de hele wedstrijd al niet geweldig was, nog minder en liep Dynamo al snel een punt of 5 op ons uit. Nou is het bijna elke wedstrijd zo dat we wel een aantal punten achter komen te staan en we weten dit eigenlijk altijd wel weer terug te draaien. Ook deze set wisten we rond de 20 de aansluiting bij Dynamo weer te vinden. Dynamo bleef goed serveren en wij maakten helaas onze kansen niet even goed af waardoor Dynamo in de 4e set aan het langste eind trok en de set won met 26-24.

Uiteindelijk mogen we best tevreden zijn met 4 punten, we speelden totaal niet ons eigen niveau maar wisten toch positief te blijven. Onze volgende wedstrijd is over 2 weken thuis in de Bhoele. We spelen op 15 februari om 19.00 uur tegen Alterno dames 5. De uitwedstrijd in Apeldoorn was enorm spannend en eindigde in 3-2 voor ons. Op dit moment staat Alterno dames 5 op de 2e plek, we verwachten dan ook weer een hele spannende wedstrijd waarin we hard moeten gaan werken.