Helaas wisten we onze eerste wedstrijd in de competitie niet te winnen van DVO. Dit lag overigens vooral aan onszelf. We maakten gigantisch veel eigen en onnodige fouten en haalden op bijna geen enkel moment het niveau dat we weten dat we kunnen halen en ook al hebben laten zien tijdens de 4 kamp in de voorbereiding. Het was een wedstrijd met pieken en dalen, het ene moment namen we namelijk een mooie voorsprong, die we daarna net zo makkelijk weer uit handen gaven. We verloren met 3-1 en hebben nog wat werk aan de winkel om weer lekker op niveau te gaan komen, maar daar gaan we natuurlijk hard voor knokken.

Tijdens deze wedstrijd werd er geteld op het digitale wedstrijd formulier, de details van het puntenverloop heb ik dus niet (en ook niet echt onthouden…). De eerste set verloren we met 25-20. We maakten het DVO niet moeilijk genoeg, want we maakten erg veel fouten en speelden een beetje rommelig. Scoren deden we veel te weinig en tja, dan houdt het al wel snel op. De uiteindelijke setstand viel dan nog wel mee, gezien het aantal eigen fouten, dus geloofden we wel dat we het konden omdraaien en de winst mee naar huis konden nemen.

De tweede set begon al een stuk beter, we maakten minder fouten en de pass lag beter. Hierdoor werden de set-ups minder voorspelbaar dus speelde Jasmijn het blok ook regelmatig weg. Aanvallend maakten we dat niet altijd goed genoeg af, hierdoor bleef DVO wel in de buurt en haalden ons ook weer bij. Nadat DVO 4 setpunten bij ons had weggesnoept pakten we gelukkig de laatste kans wel en wonnen de set met 25-23.

In de derde set leek het alsof er helemaal niks meer lukte, de fouten vlogen je om de oren. We verloren met 25-15 en weer niet omdat DVO nou zo goed speelde, oké verdedigend haalden ze wel echt belachelijk veel van de grond, maar het lag toch vooral aan onszelf.

In de vierde set spraken we af dat een 5-setter toch echt wel de bedoeling was. We keken helaas wel weer snel tegen een achterstand aan. Dit wisten we wel weer in te halen en pakten zelf een kleine voorsprong. Daarna was het alleen weer hetzelfde beeld als de rest van de wedstrijd. Wij speelden rommelig met onnodige fouten en DVO bleef lekker constant spelen. Deze set ging ook naar DVO, dit keer met 25-19 en hierdoor wonnen ze de wedstrijd met 3-1.

Het is natuurlijk niet leuk om de eerste wedstrijd van het seizoen te verliezen. Gelukkig weten we dat we stukken beter kunnen en gaan hiervoor ook hard aan de slag zodat we er zaterdag weer lekker tegenaan kunnen. We spelen dan onze eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. We spelen om 17.30 uur tegen Alterno dames 4. Zij hebben hun eerste wedstrijd tegen VCV met 3-1 gewonnen.