Afgelopen zaterdag speelden we alweer de laatste wedstrijd van 2018. Gelukkig hebben we nog een tweede helft te gaan, want waar we een stroeve start hadden, gaat het steeds beter. Tijd voor wat statistieken.

Bang zijn voor een blaastest in de Bhoele: 2

Nadat we vorige week gewonnen hadden van Dynamo dames 4, vonden we dat we deze week dan ook wel mochten winnen van Dynamo dames 5. Het winnen lukte, maar dit keer niet met 3-1, maar met 3-2. We speelden iets wisselvalliger dan vorige week en met ook iets minder servicedruk. We wonnen de eerste set en de derde set. Het leek er ook op dat we de vierde zouden gaan winnen. Helaas lukte dat toch niet en moest een 5e set de doorslag geven, want nee.. gelijkspelen kan echt niet. De 5e set wisten we overtuigend te winnen en 3 punten binnen te slepen.

Het was nog net boven nul in de sporthal, dus gelukkig kregen we voldoende tijd om in te spelen. Ondertussen werd er nog wat vergeten kleding en fruit gebracht, dus helemaal compleet begonnen we aan de wedstrijd. De eerste set ging lekker, we scoorden veel en ook verdedigend haalden we mooie ballen van de grond. Met 25-19 en een goed gevoel liepen we naar de ‘verkeerde’ kant van de zaal. Ja de verkeerde kant.. want SPOILER ALERT!! we wonnen alle sets aan de kant waar we net vandaan kwamen. We verloren dus de 2e set, wat mede veroorzaakt werd door een foutenreeks aan services van heb je me jou daar. Het werd 25-17 voor Dynamo. Dan maar weer naar de goeie kant om weer te winnen. Het aantal servicefouten werd minder, dus dat hielp al een hoop. We speelden weer een lekkere set, maar maakten het aan het eind wel weer erg spannend. Gelukkig pakten wij het punt op 24-23 waardoor we de 3e set wonnen met 25-23. We wisten tijdens de wedstrijd nog niet dat we de 4e set weer aan de verkeerde kant speelden, maar toen we met 23-21 voor stonden hadden we toch wel het idee dat we de set zouden winnen en dan ook de wedstrijd met 3-1. Niets was minder waar want wij scoorden geen punt meer en Dynamo maar liefst 4. Hierdoor pakten zij de 4e set met 25-23 en moest er een 5e set aan te pas komen. Nou kun je na zo’n onnodig setverlies bij de pakken neer gaan zitten, maar dat deden we niet! We werkten wat aan ons (doorhebben van) sarcasme, de stemmen werden nog voor een laatste keer gesmeerd en de laatste druiven trokken al het vocht uit je mond. En oja, we begonnen ook super lekker aan de 5e set. We bouwden namelijk al heel snel een voorsprong op, we hadden de service van Dynamo goed onder controle en ook verdedigend ging het goed. Er werd nog gevraagd “waarom hebben we deze set niet de hele tijd gespeeld?”, maar daar is het antwoord nog niet op gevonden. Wij waren als eerste bij de 8 en vertrokken weer naar de goede kant van het veld. Daar ging het goede spel van de eerste helft lekker verder en we gaven onze voorsprong niet meer uit handen. Met 15-8 wonnen wij de 5e set en hiermee ook de wedstrijd met 3-2.

Nadat we het seizoen qua winstpartijen niet heel goed begonnen, we wonnen er namelijk maar 1 van de 7, zijn we de eerste helft goed geëindigd. We wisten namelijk de afgelopen 3 wedstrijden te winnen. We gaan er voor om dit goede spel door te trekken naar de 2e helft. Maar eerst gaan we nog lekker doortrainen, kerst en oud & nieuw vieren en een aantal van ons speelt nog in de voorronde van meisjes A open club.

Onze volgende wedstrijd staat op het programma voor zaterdag 12 januari om 18.30 in Deventer tegen Avior dames 2. De thuiswedstrijd verloren we met 3-2. Op dit moment staan ze 2e op de ranglijst, dus dat belooft weer een mooie wedstrijd te worden.

Alvast fijne feestdagen en een goed nieuw jaar!