Appeltaart

De eerste appeltaart van dit seizoen is een feit. We wonnen namelijk met 4-0 van Gemini en de deal met Tom en Johan van 2 jaar geleden stond nog steeds. We speelden 3 goede sets en 1 wat mindere, deze mindere laatste set wisten we door keihard te knokken toch nog te winnen. Wat een opluchting was dat, want naast 5 punten kunnen we een appeltaart natuurlijk ook niet laten lopen.

Na een stukje sightseeing Elst (omdat dat bord zei: kom eens kijken naar deze prachtige nieuwbouwwijk) kwamen we ruim om tijd aan in de hal. De wedstrijden voor ons liepen wat uit, dus iets later dan gepland begonnen we aan de wedstrijd. Vorig seizoen gingen we kansloos ten onder tegen Gemini, we hadden dus nog wat goed te maken. Zij zijn wel iets veranderd qua teamsamenstelling, maar we zagen toch nog wel wat bekende gezichten. Wat ons helaas ook nog steeds bekend voorkwam was het super irritante veld. Doordat de lijnen groen zijn en de banken een kilometertje of 3 van de kant staan is het soms lastig in te schatten waar het veld nou eigenlijk ligt. Gelukkig hangt er een net, wat nog iets van duidelijkheid geeft.

Nadat de circusdirecteur, ook wel de 1e scheidsrechter genoemd, alle jongens en meisjes in de zaal een prettige wedstrijd hadden gewenst was het de beurt aan 2 mini’s van de week om indruk op ons te maken. En dat deden ze! We kregen al bijna hun services niet onder controle en de bal die ze vervolgens terugspeelden verprutsten we. Niet het beste begin van de wedstrijd, maar deze punten tellen gelukkig niet mee 😉 We herpakten ons goed, want we hadden al snel een voorsprong van 3 punten. Onze servicedruk zorgde er voor dat het goede midden van Gemini niet kon worden aangespeeld. De voorsprong bouwden we nog wat meer uit naar 8-2. Gemini haalde die achterstand nog wel weer iets in, maar wij bleven zowel verdedigend als aanvallen behoorlijk constant spelen. We wonnen de eerste set met 25-19.

Ook in de 2e set pakten we weer een voorsprong van 8-2. We bleven de hele set goed spelen. Verdedigend pakten we veel van de grond en we wonnen alle lange rally’s. Tom werd door de scheidsrechter nog even gewezen op het veld wat slecht zichtbaar was. Hij stond namelijk een keertje met z’n tenen binnen het veld. De scheidsrechter gaf aan dat wanneer hij dat nogmaals zou doen hij niet alleen een waarschuwing zou krijgen, maar ook met ons moest gaan douchen na de wedstrijd. Daar had hij natuurlijk geen zin in, ik heb daarna ook geen voet meer over de groene lijn gezien. De 2e set wonnen we met 25-16.

De eerste 2 sets leken wel als vanzelf te gaan, zo ook de derde set. Drie coaches op de bank doet ons waarschijnlijk goed. Vanaf 7-6 voor ons scoorden wij op onze service altijd minimaal 2 extra punten, vanaf dat moment scoorde Gemini geen extra punten meer op hun service. Dit resulteerde in een dikke winst in deze set voor ons van 25-14.

Johan benoemde voor de 4e set de nog steeds bestaande deal van de appeltaart bij 4-0. Voorheen was dat een verboden woord, maar dit keer werd het wel hardop uitgesproken. Misschien dat dat er voor zorgde dat we niet goed begonnen in de 4e set. Wat ook zou kunnen is dat Gemini meer risico ging nemen wat positief voor ze uitpakte. Ik gok op het 2e. We stonden in het begin van de set met 5-2 achter, maar dit gaatje dichtten we tot op 1 punt. Vervolgens liep Gemini weer op ons uit. Op 16-9 keken we tegen maar liefst 7 punten achterstand aan. Door een slimme service van Anneke werd het gat verkleind naar 2 punten. Hier hadden we meer mee moeten doen, maar op een of andere manier lukte het niet. Gemini liep weer wat verder uit en op 20-15 leek het een moeilijke taak te worden om er nog een appeltaart uit te slepen. Wel bleven we er in geloven en we bleven ook keihard werken. Hierdoor stond het op 20-20 weer gelijk, mede dankzij een aantal netfouten aan de kant van Gemini. Zij werden steeds stiller en wij steeds fanatieker. Toen we op 24-22 het winnende punt scoorden waren we enorm opgelucht dat we ook de laatste set gewonnen hadden. Dit keer dus met 25-22 en de wedstrijd met 4-0.

Voor hoe lang het mag duren staan we nu, met 1 of 2 wedstrijden meer dan de rest, op de 2e plek. Komend weekend hebben we een weekend vrij, onze volgende wedstrijd is op 12 november om 16.15 uur in Nijmegen tegen Pegasus. Vorige jaren was het altijd behoorlijk spannend tegen Pegasus. Dit seizoen zijn ze erg sterk gestart, ze verloren nog maar 2 sets en staan nu dan ook 1e op de ranglijst.