We hadden verwacht dat de laatste wedstrijd er nog wel toe zou doen, maar mede dankzij een goed spelend Vocasa die met 4-0 wist te winnen van Trivos waren we al zeker van behoud van plek 2, en dus recht op PD wedstrijden. Nou was het niet zo dat we het er dan maar bij gingen laten. De eerste wedstrijd van het seizoen speelden we namelijk ook tegen D.V.O. en dat was echt een enorm slechte wedstrijd, we hadden dus nog wat goed te maken. Het voordeel was wel dat we zonder spanning de wedstrijd in konden gaan. Misschien dat we door het ontbreken van deze spanning wat te laks speelden, maar uiteindelijk wisten we in alweeer een 5-setter toch de winst te pakken.

We begonnen goed, want dankzij een goede service van Anneke pakten we een 4-0 voorsprong. Vervolgens deed DVO hetzelfde en werd het 5-5. De rest van de set liepen we nogal achter de feiten aan. Alles lukte net niet, we hadden niet genoeg servicedruk en ook aanvallend maakten we niet genoeg punten. Hierdoor pakte D.V.O. de eerste set met 25-18.

We waren echt niet van plan nogmaals van D.V.O. te verliezen, dus de 2e set moesten we toch echt wat meer geven dan we de eerste set hadden gedaan. En dat gebeurde, na een 2-2 stand kwam Saskia aan service en binnen no time stonden we 11-2 voor. Het lukte D.V.O. nog wel om de achterstand wat te verkleinen, maar de voorsprong was groot genoeg. Wij wonnen de 2e set met 25-19.

In de derde set werd wat gewisseld. Dit onder andere om de kuit van Jasmijn wat rust te geven. Hierdoor kon Esther laten zien dat ze het spelverdelen nog steeds niet is verleerd. We begonnen prima aan de derde set, maar al snel zakte dat weg en begonnen we rommelig te spelen. Hierdoor liep D.V.O. op ons uit. Hoe hard we er ook voor knokten, het lukte allemaal net niet. Via 11-5 en 16-7 liep D.V.O. uit naar 23-10. Aan het eind van de set begonnen we wel wat beter te spelen, dus dat bood perspectief voor de 4e set. We verloren de 3e set wel kansloos met 25-15.

Het was niet dat D.V.O. nou zo gigantisch goed aan het spelen was, maar wij haalden bijna geen moment ons eigen niveau. In de vierde set speelden we prima. We  bouwden een mooie voorsprong op van 12-6, helaas stond het op 14-14 weer gelijk. Vervolgens liepen we uit naar 18-14, maar D.V.O. haalde ons weer bij. Boven de 20 maakten wij het verschil en pakten de 4e set met 25-22, waardoor alweer een 5e set een feit was.

Ook de 5e set begon niet geweldig, we stonden namelijk al snel met 7-3 achter en op 8-5 achter wisselden we van kant. Uiteindelijk wisten we door er in te blijven geloven, goed spel en fouten aan de kant van D.V.O. alsnog de 5e set te winnen met 15-13. Hierdoor wonnen we gelukkig de wedstrijd en hadden onze revanche binnen.

We hebben dit seizoen echt een boven verwachting fantastische prestatie neergezet. Wie aan het begin van het seizoen had gezegd dat we PD richting 2e divisie zouden gaan spelen was keihard uitgelachen. Tom en Johan hadden een aardigheidje voor ons geregeld (ja, zij wel…) omdat ze zo super trots op ons waren. Met een speech, een mooie roos en een heeerlijke reep chocola werd de laatste competitiewedstrijd afgesloten, maar niet voordat we Ria en Marietje bedankten dat ze er elke wedstrijd bij waren om voor ons te tellen.

We willen graag ook alle supporters bedanken voor jullie aanmoedigingen dit seizoen. Het was super om elke thuiswedstrijd voor een volle tribune te mogen spelen en ook tijdens uitwedstrijden Eerbeeks publiek te mogen zien. Maaaar we zijn er nog niet!! We spelen nog 2 wedstrijden om te zien of we onze kunsten volgend jaar in de 2e divisie mogen showen. We spelen op 6 mei een thuiswedstrijd tegen Avior en doordeweeks een wedstrijd in Rossum (ov) tegen Rosstars. Wanneer de exacte tijden bekend zijn zullen we het jullie natuurlijk laten weten!