De uitwedstrijd tegen Voorwaarts verloren we redelijk kansloos met 4-0. Het doel was dus natuurlijk om thuis een beter resultaat neer te zetten dan tijdens de uitwedstrijd. We herkenden lang niet iedereen aan de andere kant van het net, het bleek achteraf ook dat ze een aantal invallers mee hadden. Daarnaast hadden ze de laatste wedstrijden verloren, maar goed dat betekent dan nog niet dat wij ook maar even van ze zouden winnen. Gelukkig deden we dat wel! En onze eerste 4-0 winst van het seizoen was eindelijk een feit. Hierdoor stegen we ook weer een plekje op de ranglijst en staan we nu netjes op de 8e plek.

Dankzij Lisanne en Jessica, die hun eigen wedstrijdkleding al hadden, kwam mijn droom gelukkig niet uit. Ik had namelijk (en vraag me niet waarom..) van vrijdag op zaterdag gedroomd dat wij te laat de zaal in kwamen en Voorwaarts al aan ‘onze’ kant stond. Nou had dat zaterdag zomaar kunnen gebeuren, de wedstrijdkleding kwam namelijk wat later dan normaal, dus toen de 4e set van de wedstrijd voor ons al bijna af was moesten wij ons nog gaan omkleden. Nou ging dat een keer mega snel, ‘onze’ kant werd op tijd geclaimd en de rest sloot al snel aan. Hierdoor hadden we gelukkig ook genoeg tijd voor een goede warming-up.

Het eerste punt in de eerste set leek zo’n 3 kwartier te duren. Wij waren heel blij dat Voorwaarts uiteindelijk de bal uit sloeg, of in ieder geval, zo leek het vanaf onze kant.. Helaas ging het punt toch naar Voorwaarts, en lichtelijk buiten adem begonnen we aan punt 2, deze was gelukkig wel voor ons. Daarna speelden we goed, we haalden super veel ballen van de grond, maar Voorwaarts deed dat ook. Onze servicedruk was goed aanwezig en daarmee wisten we veel te scoren. We wonnen de eerste set met 25-18.

Nou hebben we wel eens eerder na een goede eerste set gedacht dat winst toch echt wel goed zou moeten komen. Dus heel blij, maar ook weer heel gefocust startten we aan de 2e set. We begonnen ook weer goed en met een voorsprong. We lieten Voorwaarts wel af en toe in de buurt komen, maar mede dankzij Garlic die ook deze wedstrijd weer enorm “in de zone” was scoorden we aanvallend veel punten. De tweede set wonnen we met 25-19.

De derde set liep als een trein. Doordat we veel ballen van de grond haalden konden de set-ups mooi worden verdeeld, we scoorden dan ook aan de lopende band en ook met onze service wisten we veel directe punten te scoren. We wonnen met 25-14

We waren nu dus al zeker van winst en 4 punten, maar 5 punten was zeker haalbaar, we moesten het alleen nog ‘even’ doen. We begonnen goed met een paar punten voorsprong, maar halverwege kwam Voorwaarts nog wel weer wat in de buurt. Dat zou gebeurd kunnen zijn door een snotje in ons veld, maar ik vermoed dat we een klein beetje onze focus kwijt waren. Gelukkig was onze voorsprong groot genoeg. Op 24-18 hadden we onze eerst kans voor 4-0 en op 24-20 wisten we deze te verzilveren. We wonnen dus ook de 4e set, dit keer met 25-20. Hierdoor verdienden we misschien een appeltaart, maar sowieso 5 punten en we stegen een plek op de ranglijst.

Na de wedstrijd hadden we nog een hele gezellige semi-team-avond. Tijdens een potje wie ben ik kwamen we er achter dat die kaartjes best lastig te lezen zijn in het donker (en dat er telefoons zijn die je alleen maar hoeft te schudden om de zaklamp aan te zetten…). Ook speelden we, nadat de bekertjes ongeveer iedere tafel in de Bhoele hadden gezien, een paar potjes bier-pong-light, ik denk dat we het NK net niet gaan halen.

Het gaat nog even duren voordat we onze volgende competitiewedstrijd spelen, we hoeven namelijk pas op dinsdag 12 maart weer. We spelen dan om 20.30 uur in Vaassen tegen Blok EVC dames 1. De thuiswedstrijd verloren we na 2 spannende sets en 2 kansloze sets met 3-1. Op dit moment staan ze 3e, we hebben dus nog wat goed te maken maar het zal niet makkelijk worden.