Vooropgesteld dat Volga misschien wel de meeste aanspraak op de overwinning maakt, had de nederlaag van zaterdag een hele vieze bijsmaak.

Het inslaan van de tegenstander was indrukwekkend. Voormalig eredivisiespeler Alex Stein en zijn beste vriend nr. 6 bleken de bal nog prima te kunnen raken. Het systeem van Volga was daarmee ook snel bekend: set up op Nr 1 (Stein), en als hij even moe is de bal op nr. 6.

Het lukt H1 om de eerste 2 sets prima bij te blijven met keihard werken en veel lef in de aanval. Toch bleek het onmogelijk de winst te pakken. De vlaggers probeerden werkelijk ieder punt voor Volga binnen te slepen. De scheidsrechter raakte er enorm van in de war, en zelfs het Gaanderense publiek toonde zijn afkeuring. Ook op setpoint voor Spiker werd het punt binnnegeslagen en toegekend. Er werd echter opnieuw vals gevlagd, koos de scheidsrechter voor een dubbel fout, en zo ging de set uiteindelijk toch nog verloren.

Spiker bleef knokken en pakte na een terecht verloren 3e set het erepuntje vrij makkelijk. Erg zonde, want deze wedstrijd, die bol stond van strijd, verdiende een 5e set. Vraag blijft wel wat nou het nut is van vlaggers, geleverd door de thuisploeg. Regelmatig staan die twee er alleen maar om de uitspelende ploeg te ******, en dat kan toch niet de bedoeling zijn.

Volgende week, 2 november, speelt H1 uit bij Wevoc in Westervoort, in de hoop uit de onderste regionen te kunnen klimmen.