Eindelijk was het dan zo ver, we mochten weer een competitiewedstrijd spelen. We speelden voor de 2e keer tegen Arvevo dames 1. De wedstrijd in Eerbeek werd met 3-2 gewonnen en gezien het verloop van de competitie tot nu toe zou winst er voor ons zeker in moeten zitten.
Arvevo had tot nu toe namelijk nog geen wedstrijd gewonnen en wij hadden er pas 1 verloren. Helaas voor ons won Arvevo hun eerste wedstrijd dit seizoen tegen ons, het werd 3-1. Geheel terecht overigens, want wij speelden niet goed genoeg. Waarom het vandaag precies mis ging is lastig te zeggen. We kunnen de oliebollen en de kerstvakantie niet de schuld geven, want we hebben de hele vakantie doorgetraind. Vooral onze pass lag vandaag niet goed en ook aanvallend lukte het ons vooral op de buitenkant niet om er doorheen te komen. Er werd voor de wedstrijd nog wel een keer het woord appeltaart genoemd…. bij deze verklaar ik dat woord vanaf nu als verboden woord, wie weet helpt het 😉

Nadat we tijdens het inspelen aan de lampen en de frituurlucht in de zaal waren gewend gingen we van start. We begonnen niet goed en keken al snel tegen een 8-3 achterstand aan. Tijdens de time-out konden we vandaag niet genieten van vers fruit, maar een verse mars/twix/snickers gaat er ook prima in. De chocola kon ons helaas ook niet helpen en we bleven de hele set een aantal punten achter staan. Arvevo speelde rustig verder en vooral dankzij een goede servicedruk wonnen ze de eerste set met 25-16.

Naast dat onze pass in de eerste set niet lekker liep, lukte het ons aanvallend ook niet goed genoeg om te scoren. Vooral op de buitenkant kwamen we er niet door heen. In de tweede set kregen we de service van Arvevo een stuk beter onder controle en zij begonnen ook meer fouten te maken. Doordat onze pass een stuk beter ging konden ook alle aanvallers worden aangespeeld. Hierdoor gaven we het blok van Arvevo minder kans en we scoorden een aantal mooie ballen deze set. We wonnen de 2e set met 25-16.

Mooi, we stonden weer gelijk en we waren nu dan ook van plan om met 3-1 te gaan winnen. We begonnen goed en hadden ook bijna de hele set een aantal punten voorsprong. Pas richting de 20 gaf Arvevo wat meer gas en wij begonnen weer onnodige fouten te maken. De setpunten vlogen je om de oren, maar helaas was het Arvevo die door een aantal foutjes aan onze kant aan het langste eind trok en de set met 30-28 pakte.

Nouja dan maar weeeer een 5-setter. Maar helaas.. ook dat zat er vandaag niet in. Arvevo speelde goed en wij niet, dus uiteindelijk terecht dat ze wonnen, maar het blijft natuurlijk zuur omdat het totaal niet nodig was. Ook deze set bouwden we een voorsprong op. Waar we normaal gesproken een voorsprong niet uit handen geven, was dat vandaag wel anders. Ook weer richting de 20 kwam Arvevo op gelijke hoogte en speelde rustig door. Aan het eind van de set speelden we weer te rommelig en daar maakte Arvevo dankbaar gebruik van. Ze wonnen de 4e set met 25-20 en daarmee de wedstrijd met 3-1.

Helaas zijn we het jaar niet goed begonnen, de komende 2 competitiewedstrijden zijn tegen de huidige nummer 1 en 2 van de competitie. We zullen de komende weken dus uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Eerst spelen we aanstaande zaterdag om 19.00 uur in de Bhoele tegen Trivos. De uitwedstrijd werd verloren met 3-2 en Trivos staat op dit moment eerste, het belooft weer een mooie wedstrijd te worden.