Afgelopen zaterdag trad H1 in Arnhem aan tegen oude bekende Arvevo 2. Al jaren leveren deze wedstrijden veel strijd op. Bovendien loopt het vaak uit op een wedstrijd vol lange rally’s en een vijfsetter. Zo ook deze editie.
Na het afscheid van Gertie afgelopen seizoen, heeft Tim zich bereid verklaard om de liberopositie op zich te nemen. Jan Willem is weer spelverdeler en oude bekende Tom Leusveld is wonderbaarlijk genezen en zal als passer/loper gaan spelen.
Het was even wennen zaterdag, maar de wisselingen bleken geen verzwakking. Tim haalde veel van de grond, en Tom bewees aan het net nog over voldoende power te beschikken.
De teams zijn ook dit seizoen weer aan elkaar gewaagd. Met name de combinatie spelverdeler-diagonaal bleek weer lastig af te stoppen.
De 1e set ging nipt verloren, met kansen op meer. De 2e nét gewonnen. De 3e ging ondanks een ruime voorsprong wat gelukkig naar Arvevo, 29-27. De netrand leek boven de 20 hun beste vriend. De 4e set ging weer naar Spiker. Er werd gedurende de wedstrijd extreem veel verdedigd, hard gewerkt en strijd geleverd. Beide teams gaven elkaar niets toe.
De 5e set begon zwak. Al snel was het 6-1 achter. Na ingrijpen van Arko was de kantwissel bij 8-7. Arvevo kwam op matchpoint, maar H1 beet zich vast en won met 15-17.
Al met al een heel mooi begin van het seizoen. Winnen van Arvevo, in Arnhem, in zo’n mooie wedstrijd vol strijd en beleving.
Vol vertrouwen gaan we op weg naar onze volgende wedstrijd: Zaterdag 12 oktober. Spiker-Renswouw, 19.00 uur, de Bhoele