In sporthal Kermisland trad H1 zaterdag aan tegen Arvevo 2. Dit team had Spiker in een oefenwedstrijd én in de heenwedstrijd al vrij makkelijk verslagen. Toch was er tijdens de warming up een goed gevoel.

Zonder Jochem, maar mét Tim op zijn plek, begon de wedstrijd. De lekke wedstrijdbal werd bij een 3-1 achterstand gelukkig vervangen door een betere, en dit was voor H1 het startsignaal. Vooral serverend maakte H1 het verschil. Arvevo kwam passend niet goed uit de verf en hun sterkste aanvaller, de diagonaal, werd niet goed gevonden: 25-19.

Een goed begin, waar de H1 de hele wedstrijd baat bij gehad heeft. De diagonaal zat er dus niet heel lekker in en kon niet het grote verschil maken zoals in de eerste 2 wedstrijden. De tweede set ging nipt verloren, maar de derde werd met 25-15 gewonnen. Weer was de service een belangrijk wapen.

Misschien ging de 3e set wel te makkelijk. De start van de 4e set was namelijk wat slapjes. De achterstand van een paar punten kan tegen een sterk team als Arvevo moeilijk goedgemaakt worden, en dat bleek: 21-25.

Maar dan de 5e set. Waar Arvevo de beschikking had over 12 man, had Spiker slechts 1 wissel. Arko wisselde er wel lustig op los, maar de energie leek aan Spikerzijde een beetje op. Als snel stond H1 7-2 achter. In een time out werd de boel nog één keer opscherp gezet, wat resulteerde in een 8-6 veldwissel. Toen leek Arvevo door te drukken. Heel snel serveerden ze naar 14-10. Bijna einde wedstrijd dus. De laatste time out van Arko gaf ons wat lucht, en brak de serie van Arvevo. Job kwam op 14-11 aan serve en deed het onmogelijke: hij dwong meerdere passfouten en een time out af, waarna Rik en Flo de laatste ketser van Arvevo gezamenlijk afmaakten aan het net. 3-2!

De stand in de competitie is nu nog spannender. EVV is met afstand de terechte nummer 1. Op respectabele afstand volgt Arvevo met 43 punten. Daarachter staat Spiker nu samen met Blauw Wit op plek 3, met 40 punten.

En laat dat nou net de tegenstander van zaterdag zijn. Wees erbij en steun ons net als in de beker!