Afgelopen zaterdag speelden we thuis tegen SSS dames 3. De uitwedstrijd verloren we met 4-0, maar het was geen kansloze 4-0. We gingen er dus voor om tijdens de thuiswedstrijd in ons hok een betere score neer te zetten. Aan het begin van de wedstrijd stonden wij laatste op de ranglijst, SSS doet het wat beter en staat 5e. Tijdens een wedstrijd die behoorlijk gelijk op ging wisten we uiteindelijk net niet te winnen, na zo’n 2 uur spelen won SSS met 3-2. Een uitslag waar we aan de ene kant tevreden mee mogen zijn, maar aan de andere kant had er misschien zelfs nog wat meer in gezeten. We stegen hierdoor wel een plekje, en staan nu een na laatste.

Tijdens het inlopen liet Lieke subtiel weten dat ze ook graag in het achterveld zou willen spelen deze wedstrijd. Gelukkig viel de bloedlip van Lisa mee, en kon ze gewoon aan de wedstrijd beginnen. Ik denk dat de gemiddelde lengte van het team van SSS minstens 10cm meer is dan dat van ons, vorige wedstrijd hadden we daar nogal wat moeite mee om het blok te omzeilen. Deze keer lag onze pass goed, waardoor de set-ups goed verdeeld konden worden en we ook minder last hadden van hun lange blokkering.

We begonnen alle sets met een 6-0 voorsprong, voornamelijk door de topservices van Jessica. Ook SSS heeft een goede service, maar deze hadden we behoorlijk goed onder controle. We speelden eigenlijk alle 4 de sets prima. We lieten weinig ballen vallen en ook met onze aanval scoorden we mooie ballen. SSS deed eigenlijk hetzelfde, waardoor het enorm gelijk op ging. Ook de setstanden deden weinig voor elkaar onder. We verloren de eerste en de derde met 25-22, de tweede en de vierde wonnen we met 25-21 en 25-22. Een beslissende vijfde set was dus weer een feit. Ook hier ging het erg gelijk op. Bij 8-7 werd er gewisseld van kant. Helaas was het SSS die net iets meer puntjes pakte en de 5e set won met 15-12.

Aanstaande donderdag spelen we een redelijk belangrijke wedstrijd. We spelen namelijk om 19.30 uur in Ermelo tegen Pauwervoll dames 1. Zij staan op dit moment met 1 wedstrijd meer gespeeld en 1 punt meer, 1 plek boven ons. Bij winst zouden we goede zaken doen. De thuiswedstrijd wonnen we met 3-2.