In de krant de Gelderlander (zie link onderaan) werd de wedstrijd een burenruzie genoemd, nou vind ik dat persoonlijk wat overdreven, maar er zit wel altijd wat extra spanning op de derby tegen Rebelle. De uitwedstrijd was slecht, de thuiswedstrijd was een stuk beter. We begonnen goed, Rebelle kwam knap terug, maar in de 5e set trokken wij aan het langste eind. Een heerlijke revanche . Zowel in het veld als op de tribune was Rebelle in aantal in de meerderheid, maar op beide fronten wonnen wij uiteindelijk, thanks publiek!! Ook zaterdag konden we weer dankbaar rekenen op Lieke, Senna en Mandy, die zowel binnen als buiten de lijnen hun bijdrage hebben geleverd.

We begonnen goed en ook lekker relaxed. In eerdere wedstrijden tegen Rebelle wilden we nog wel eens wat gespannen spelen, maar daar leek zaterdag geen sprake van te zijn. Onze service was goed en die van Rebelle hadden we prima onder controle. Hierdoor kon Jessica veel afwisselen met haar set-ups en waren onze aanvallen niet heel voorspelbaar. Onze blokkering stond goed waardoor we de meeste aanvallen van Rebelle zowel met het blok, als met de verdediging van de grond wisten te houden. Het liep allemaal zoals het moest lopen en de eerste set wonnen we met 25-17.

Het begin van de revanche was er, en ook in de 2e set bleven we doorgaan met goed spel. Het spel was vergelijkbaar met de eerste set. Het was wel iets spannender dan in de eerste, maar we bleven goed en constant spelen. Een dubbele wissel bracht het gewenste resultaat en uiteindelijk pakten we de 2e set met 25-21.

Super blij natuurlijk met de 2-0 voorsprong en het winnen van de 3e set zou automatisch het winnen van de wedstrijd betekenen. Lieke kon de spanning niet meer aan en ging aan het begin van de set nog even naar de wc. Alleen toen het tijd was voor haar om op linksvoor weer in het veld te komen was ze nog niet terug. Verwarring alom, maar gelukkig kon Senna haar plek innemen en konden we weer vrolijk verder. We speelden op zich wel prima, maar toch net iets minder scherp dan in de eerste 2 sets. Esther probeerde nog of haar vingers in de bal konden blijven zitten, het geluid hiervan was waarschijnlijk in Dieren nog te horen, maar gelukkig hield ze er geen blijvende schade aan over. Helaas was het wel Rebelle die er met de 3e set vandoor ging en won met 25-21.

Gebrand om de wedstrijd dan met 3-1 te winnen begonnen we aan de 4e set. Misschien wilden we iets TE graag want er gebeurde wat vreemde dingen. Zo werd er door 2 van ons onder het net door geserveerd.. ik zal niet zeggen wie, maar Mies en Es.. jullie zijn ons nog een rondje schuldig Rebelle bleef constant spelen en wij maakten teveel onnodige fouten. Met 25-20 won Rebelle de 4e set en het spelen van een beslissende 5e set was een feit.

De 5e set was een goede weergave van de hele wedstrijd. Het was erg spannend, aan beide kanten werden mooie punten afgewisseld met gekke foutjes. Wij waren als eerste bij de 8, en zoals het hoort wonnen we dan ook de 5e set. Het was nog erg spannend, maar met een enorm harde aanval werd het laatste punt gescoord en was met 15-13 de 5e set voor ons en hiermee ook de wedstrijd met 3-2. Voor de kijkers was het een leuke wedstrijd om te kijken, en ook de scheidsrechtersbeoordelaar die aan de kant zat zag je regelmatig genieten. Voor ons was het ook genieten, want we wonnen van Rebelle.

Komend weekend hebben we weer een weekend vrij. Het weekend daar op, op 17 maart spelen we om 13.30 uur in Omnisport tegen Dynamo dames 2. Zij verloren tot nu toe nog maar 5 sets in 17 wedstrijden. De thuiswedstrijd verloren we met 4-0 maar we speelden wel een lekkere wedstrijd. Hopelijk kunnen we dat tijdens de uitwedstrijd ook voor elkaar krijgen.