Ja hoor daar was ie dan eindelijk! Onze eerste 4-0 winst en dus ook onze eerste appeltaart 🙂 Nadat we vorige week eindelijk weer in “the flow” zaten, speelden we afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Renswouw. De uitwedstrijd (die op die rottige dag op dat rottige tijdstip) werd nipt met 3-2 gewonnen nadat we 2-0 achter stonden, maar we wisten dat er echt wel meer in zat. Dat hebben we tijdens de wedstrijd dan ook goed duidelijk gemaakt. Na een stroef startje walsten we vervolgens over Renswouw heen en wonnen vrij eenvoudig met 4-0.

We speelden vandaag zonder Esther die nog steeds geblesseerd is en zonder Ielze die afgelopen training pijnlijk door haar enkel ging. Gelukkig hadden we vandaag gewoon weer lekker een papieren telformulier, dus Simone kon zonder problemen meedoen. Ook hadden we vandaag de beschikking over een eigen ballenmeisje, dit scheelde ons regelmatig een behoorlijke afstand lopen, nog bedankt daarvoor!! Tijdens het typen van dit stukje, in de auto naar Oostenrijk, hebben we nog wel een leuk gesprek over wat de titel van dit stukje zou moeten worden… Maar omdat we dankzij de cd met foute liedjes een beetje te melig zijn hebben we deze opties (een aantal versies van de naam van de tegenstander) maar gelaten voor wat ze zijn…

De eerste set begonnen we wat stroef, maar dat kwam heus niet omdat we aan de ‘verkeerde’ kant waren begonnen….zo autistisch zijn we niet (allemaal). Waarschijnlijk kwam dit omdat het zo rustig was om ons heen. We waren namelijk het enige team wat nog moest spelen. Toen we daar eenmaal aan gewend waren stonden we inmiddels 7-10 achter. Op dat moment bedachten we ons, na een preek van Tom, dat het misschien wel een goed idee was om was gas bij te geven. Dat deden we dan ook en dankzij een stuk meer servicedruk en een aantal hele mooie aanvallen kwamen we beter in ons spel. Op 14-15 achter kwam Saskia aan serve en voordat we er erg in hadden stonden we 20-15 voor. Hierna bleven we netjes spelen en wonnen de eerste set met 25-19.

De tweede set begonnen we aan de goeie kant. Wat voelde dat vertrouwd en gek tegelijkertijd, in een even set aan die kant staan is ook wel weer wennen. Nouja misschien overdrijf ik een beetje, eigenlijk had niemand hier last van, behalve Renswouw die hier zelf voor had gekozen. Deze set speelden we een heel degelijk spelletje. We maakten ontzettend weinig fouten, dit in tegenstelling tot Renswouw. We wonnen deze set met 25-15.

De derde set begonnen we weer goed, we maakten weinig fouten en scoorden mooie ballen met onze aanval. Op 11-7 kwam Jasmijn aan service en op 13-7 beloofde Tom aan Ilse en Simone dat ze er in mochten komen als Jasmijn klaar zou zijn met serveren. Waarschijnlijk heeft Jasmijn dit gehoord en had ze geen zin om het veld te verlaten. Want ze bleef tot 22-7 doorserveren. De enkele keer dat Renswouw wel een pass bij de spelverdeler kon brengen werd de aanvaller door het blok van Marlon afgestraft. Ielze beloofde een monchoutaart als we ze onder de 10 zouden houden, dit deden we ook en we wonnen met 25-9.

Het zou super zonde zijn, en ook totaal onnodig, als we in deze wedstrijd een set zouden laten liggen. Vol goede moed startten we aan de laatste set. Op een stand van 1-0 achter kwam ons servicekanon weer aan serve en al snel stond het 10-1 voor ons. Het is dat Renswouw geen handdoek bij zich had, anders hadden ze deze vast en zeker in de spreekwoordelijke ring gegooid. Ze begonnen echt elk punt sipper te kijken. We bleven heel goed passen, waardoor Jasmijn en Simone de aanvallers weer voor het uitzoeken hadden. Iedereen scoorde er ook vrolijk op los en Renswouw maakte veel foutjes. . Onze hongerige supporters begonnen spontaan met z’n allen “wij willen appeltaart” te zingen, en als ik goed ben ingelicht zal er na de eerstvolgende thuiswedstrijd ook voor jullie een stukje taart aanwezig zijn. We bleven zelf mooie punten scoren en wonnen de 4e set met 25-10 en hiermee de wedstrijd met 4-0.

Wat een heerlijke wedstrijd, waarin het hele team heeft kunnen spelen en waar ook niemand een offday had. Voor het eerst in lange tijd scoorde iedereen een hele dikke vette voldoende, wat een heerlijk gevoel. De komende weken hebben we geen wedstrijd. Pas op zaterdag 28 februari zijn we weer te bewonderen. We spelen dan weer in de Bhoele, om 19.00 uur tegen Ormi. De uitwedstrijd werd met 3-2 gewonnen en Ormi is de laatste tijd goed bezig, dus dat belooft weer een mooie pot te worden, graag weer tot dan!