Daar waar ze bij voetbal in de winterstop warme oorden bezoeken om hun training voort te zetten, daar doen wij dat gewoon helemaal anders. Wij zijn dit jaar gestart met een kou-training. Dat is een training in een sporthal waar het zo koud is, dat het loont om de deuren open te zetten voor wat warme lucht. Gelukkig was onze eerste wedstrijd dit seizoen een uitwedstrijd, zodat we in ieder geval in een normale temperatuur konden spelen. De tegenstander was Avior dames 2. De thuiswedstrijd verloren we met 3-2. We wilden dat natuurlijk minstens evenaren. Helaas ging dat net niet en we verloren met 2-1.

Als de winst was bepaald op basis van wie het hardst kon inslaan dan hadden we flink verloren. Gelukkig is er meer dan alleen maar inslaan, dus vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd. Helaas deed Jessica vandaag niet mee, maar verder waren we helemaal compleet (de een wat completer dan de ander :))

De eerste set begon lekker, we startten met een voorsprong en we deden niet onder voor Avior. De rest van de set ging behoorlijk gelijk op, en richting de 20e hadden we een leuke voorsprong opgebouwd. We maakten het nog een beetje spannend aan het eind, maar gelukkig wisten wij op 24-23 het punt te maken en de 1e set te winnen met 25-23.

In de derde set ging het ook weer erg gelijk op. We scoorden aanvallend mooie punten en ook verdedigend haalden we heel veel van de grond. Boven de 20 waren er wat dubieuze ballen, waar we misschien net iets te lang van bleven balen, Avior wist deze set te pakken met 25-22.

We gingen er uiteraard alles aan doen om er een 5e set uit te slepen. In de 4e set leek het daar ook wel een beetje op. We begonnen namelijk weer sterk, dit keer dankzij een goeie servicedruk. Op 9-6 hadden we een leuke voorsprong opgebouwd. Helaas beschikken ze bij Avior ook over een behoorlijke servicedruk want ze haalden ons snel weer bij. De rest van de set bleef het erg spannend en gelijk op gaan. Helaas was het ook weer Avior die deze set met 25-22 pakte. Hierdoor verloren we de wedstrijd met 2-1.

Positief bekeken hebben we 1 punt gepakt van het team dat gedeeld eerste staat. Iets pessimistischer bekeken… er had misschien wel wat meer in gezeten.

De volgende wedstrijd waarin we ons mogen bewijzen is aanstaande zaterdag 19 januari, in de Bhoele. We spelen om 15.30 uur tegen Rebelle dames 2. De uitwedstrijd was een van de slechtste van dit seizoen. We verloren met 3-2, dus we hebben zeker wat goed te maken.