Huup huup huup Barbatruc

Onze laatste tegenstander van de eerste helft van dit seizoen was Trivos dames 1. We kennen ze nog van 2 jaar geleden, toen verloren we 2x. Ook vandaag leek het er op dat we zouden gaan verliezen, maar surprise surprise daar was weer een opleving en na 14-11 achter in de 5e set wonnen we deze alsnog met 16-14 en dus de wedstrijd met 3-2. Volgens een van de supporters van Trivos waren wij de slechtste tegenstander tot nu toe. Dat hij daarmee eigenlijk z’n eigen team beledigde had hij waarschijnlijk niet door, want zij zijn dus nog slechter? Wij speelden inderdaad niet onze beste wedstrijd, maar dat we zelfs deze weten te winnen is nog best wel knap.

De eerste set begonnen we erg zenuwachtig en keken al vrij vlot tegen een achterstand aan. Doordat Trivos redelijk veel servicedruk had kwamen wij niet lekker aan aanvallen toe. Wij maakten ook veeeel te veel fouten en zij knalden de ballen er vooral vanaf de diagonaalpositie lekker in. De eerste set ging dan ook verloren met 25-16.

We spraken af dat we niet meer teveel cadeautjes aan Trivos zouden geven, want in de eerste set hebben zij vrij weinig hoeven doen voor hun punten. Boven de 5 pakten wij 3 punten voorsprong, deze voorsprong hielden we tot de 20 vast. Op dat moment kwam Trivos wel wat dichterbij, maar wij bleven er in geloven en liepen alle Vissertjes er uit. De 2e set was voor ons met 25-22.

In de derde set begon Trivos goed en pakte een 4-0 voorsprong, deze trokken wij weer gelijk naar 4-4. Vervolgens werd er aan beide kanten zowel verdedigend als aanvallend goed gespeeld, maar het was Trivos die toch wist uit te lopen naar 18-14. Wij draaiden dat door veel servicedruk weer om naar 20-18. Helaas wisten we dit niet vast te houden en ging alsnog de 3e set naar Trivos met 25-22.

We hadden eigenlijk niet zoveel behoefte aan een 5e set want we moesten nog naar het feestje van Sharon, maar verliezen hadden we nog minder zin in. Dus volle bak gingen we de 4e set in. Om en om pakten we de voorsprong en op 14-14 stond het weer gelijk. Op 6-7 schrokken we ons kapot, Jasmijn blesseerde haar voet en kon op dat moment niet verder spelen. Nou hebben we officieel maar 1 spelverdeelster, maar gelukkig is Esther het spelverdelen nog niet verleerd en pakte dit prima op, zelfs terwijl zij ook last had van een blessure. Na de 14-14 gelijkstand gaven wij wat gas bij. Het leek alsof we door het uitvallen van Jasmijn een alles of niks spelletje gingen spelen en dat pakte goed uit. Op 18-14 hadden we een mooie voorsprong te pakken die we op 20-15 nog iets hadden vergroot. De 4e set wonnen we met 25-18 en zo sleepten we er dus een 5e set uit.

Tom zei in de 4e set al dat als we deze zouden winnen dat we dan ook de 5e zouden pakken. Dit had hij zich waarschijnlijk wel iets anders voorgesteld dan hoe het ging. Saskia had in de 4e set, toen ze er achterin even uit was voor Sharon, in een nieuw wereldrecord de enkel van Jasmijn getapet, dus zij was ook weer klaar om in de 5e set zo nodig in te vallen. Esther begon wel weer als spelverdeelster deze set. Trivos begon beter dan wij aan de 5e set en op 8-5 hadden zij 3 punten voorsprong bij de veldwissel. We kropen wel een klein beetje dichterbij en op 7-9 achterstand kwam Jasmijn er in voor Yneke, zodat met Esther op de diagonaal we weer 3 aanvallers aan het net hadden. Op 12-10 werd er weer terug gewisseld en op 13-10 kwam Jasmijn voor Esther, dus weer 3 aanvallers aan het net. Op 14-11 leek het er op dat Trivos de 5e set en dus de wedstrijd zou winnen. Nou geven wij niet zomaar op! Dankzij een stabiele service van Saskia en meer dan briljante verdedigende acties lukte het ons om weer op gelijke hoogte te komen. Trivos werd chagrijniger en wij steeds vrolijker. Het laatste punt werd prachtig binnengeslagen door Ilse en we pakten de 5e set met 16-14. Enorm blij met de 3-2 winst strompelde de kreupele bende naar de kantine waar een heerlijke teamschaal op ons stond te wachten.

Halverwege het seizoen kunnen we terugkijken op een helft waarin we mooie dingen hebben laten zien, maar waarin we ook zeker nog wel wat kunnen verbeteren. Op dit moment staan we heel netjes 3e met maar 1 punt achter op de nummer 2 die een wedstrijd meer heeft gespeeld. Nou staan 4 teams onder ons niet echt heel ver van ons af, dat belooft dus een spannende 2e helft te worden. We gaan met onze kreupele lijven eerst een weekje rust houden, waarna we weer lekker verder gaan trainen en ook nog 2 oefenwedstrijden hebben voordat we op 14 januari om 16.30 in de Alternohal tegen Alterno dames 4 mogen spelen. Zij staan op dit moment op de 10e plek met 10 punten minder dan wij. De thuiswedstrijd wonnen we met 3-2.

Namens heel dames 1 fijne kerstdagen gewenst en een goed 2017 en graag tot volgend jaar!