Eindelijk was het dan zo ver! Nadat in maart de competitie was stilgelegd speelden we
afgelopen zaterdag eindelijk onze eerste competitiewedstrijd in een half jaar. Ter
voorbereiding speelden we 2 oefentoernooien, daar wisten we al wat leuke dingen te
laten zien, dus we zijn erg benieuwd wat we in de competitie zullen gaan doen. Met de
teambuilding zit het in ieder geval goed, want ook dit jaar was er weer een leuke quiz
(omg ik ga stuk) georganiseerd door Bas en Johan, dit onder het genot van lekkere
hapjes en muziekjes. De prijzen logen er ook niet om, we konden o.a. winnen: het
schrijven van deze stukjes, de flesjes meenemen, een nieuwe yell verzinnen, de
feestcommissie zijn en het halen van de ballen van de tribune. Wie welke prijs won was
echt super spannend, want zelfs voor Bas en Johan was het een verrassing wat ze zouden
verzinnen. We hebben de heren in ieder geval weer wat beter leren kennen (o.a. dat het
echt super goede klussers zijn).

Onze eerste tegenstander dit seizoen was Hevo dames 1, dit team is afgelopen seizoen
op de 3e plek geëindigd en de enige wedstrijd die we tegen ze speelden wonnen we met
3-2. Nou zijn er in ons team wat wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen, Chantal was
er helaas niet bij en ook bij Hevo zagen we wat andere gezichten, dus het kon alle kanten
op. Tijdens het inslaan zagen we al dat het aan aanvalskracht niet ontbrak bij de dames
van Hevo. We begonnen alle sets goed, maar speelden nog niet constant genoeg om het
een hele set vast te kunnen houden. Onze servicedruk was nog niet helemaal wat het zou
moeten zijn en we maakten nog iets te veel fouten. Ook was het even wennen aan de
Coronaregels, vooral het niet mogen zingen/schreeuwen is wat wennen en een beetje
jammer. We verloren onze eerste wedstrijd helaas met 3-1.

In het team zijn er ten opzichte van vorig jaar een aantal wijzigingen. Bowi is na een
aantal jaar Alterno en een jaar geen volleybal weer terug op haar oude honk en zal op de
buitenkant laten zien dat ze het volleyballen nog niet verleerd is, dit doet ze samen met
Jodie, zij speelde vorig jaar nog in Klarenbeek en met Chantal die ook dit jaar weer de
gaten in de grond zal gaan slaan op de buitenkant. Ook op de middenpositie zien we een
nieuw gezicht, Yamila is ons vanuit dames 2 komen versterken en ook dit jaar staan
Senna en Saskia er weer om de tegenstanders met hun aanval en hun blok helemaal gek
te maken. Sabine is dit seizoen van functie veranderd en zien we, samen met Yneke,
terug op de diagonaal positie. De dames die het mogelijk maken dat de rest lekker kan
aanvallen zijn ook dit jaar weer Mandy en Jessica. Esther stuurt dit jaar in haar eentje
vanuit het achterveld de verdediging aan. Vanaf de bank zijn het weer Bas en Johan die
de boel mogen coachen.

De eerste set tegen Hevo begon erg gelijk op, het verschil is tot de 18 nooit meer dan 2
punten geweest. Op 22-22 kon het ook nog alle kanten op, maar helaas ging het de kant
van Hevo op en zij wonnen de eerste set met 25-22.

De 2e set begonnen we goed met een 4-0 voorsprong, helaas pakte Hevo vanaf 12-12 de
leiding en die gaven ze niet meer uit handen. Met 25-20 wonnen ze de 2e set.
De 3e set was een stuk langer dan nodig. Ook deze set ging weer ontzettend gelijk op,
want op 18-18 stond het voor de zoveelste keer gelijk. Op 24-20 hadden we mooi 3
kansen op setwinst, maar scoren lukte opeens niet meer. Pas op 29-29 lukt het ons om 2
punten te scoren en de set te pakken met 31-29.​
Aangezien we er toch waren, was het plan om dan de 4e set ook te pakken om er een 5e
set uit te slepen. We begonnen weer goed en op 6-2 hadden we een leuk voorsprongetje.
Helaas wisten we deze voorsprong niet vast te houden en ook deze set wist Hevo vanaf
12-12 uit te lopen. We vochten voor wat we waard waren, maar het ging helaas allemaal
net niet zoals we hadden gehoopt. Hevo won de 4e set met 25-18 en hierdoor de
wedstrijd met 3-1.

Gelukkig mochten we in de sporthal in Heino wel douchen, dus niet stinkend gingen we
naar de Mac in Deventer, die helaas verbouwd werd, maar gelukkig zit er in Apeldoorn
ook eentje en konden we alsnog genieten van een vette hap.

Onze volgende wedstrijd is woensdag al weer, we spelen in de voorronde van de beker
tegen Langhenkel/HEC dames 1 in Heerde. Zaterdag (de 26e) spelen we dan onze eerste
thuiswedstrijd van het seizoen tegen Rebelle dames 2. We spelen om 15.30 uur in de
Bhoele, de plekken zijn beperkt, dus wie weet tot dan!