Het was wat haasten, want we vertrokken vrijdag al om 18.00 uur vanaf de Bhoele richting Apeldoorn. Dit deden we met zo’n 7 auto’s, want na de wedstrijd hadden we een teamavond gepland en zowel vrijdagavond als zaterdagochtend/middag had bijna iedereen verschillende plannen. Zo stond de parkeerplaats bij de Alternohal al snel vol. Saskia kon door een griepje helaas niet meedoen vrijdag. Net als Alterno hadden wij ook invallers uit dames 2 meegenomen. Het enige verschil is dat dames 2 daar topdivisie speelt en bij ons eerste klasse… maar ach ;-). Marlon, Karin en Lieke sloten vrijdag bij ons aan. Aan het begin van de wedstrijd stonden we op een gedeelde een na laatste plek, door een 3-2 verlies hebben zij nu dus 1 punt meer dan wij, maar we mogen erg tevreden zijn met deze uitslag.

Tijdens de voorbereiding in de kleedkamer was de een bang een kniebeschermer te zijn vergeten, de ander werkte een litertje redbull naar binnen en kwam er achter dat inhoud van de kattenbak in haar tas was beland in plaats van in de prullenbak, gelukkig zat het plastic zakje er nog wel omheen.

De eerste set startten we op de service van Jessica met een mooie 5-0 voorsprong. Op 8-8 was het Alterno helaas al weer gelukt om op gelijke hoogte te komen. Het bleef de hele set erg spannend. Onze verdediging stond goed en wist regelmatig te voorkomen dat de aanval van Alterno direct scoorde. Uiteindelijk was het Alterno die aan het eind van de set minder fouten maakte dan wij en hierdoor de set met 25-20 pakte.

In de tweede set begon Alterno beter dan wij, op 8-3 keken we al tegen 5 punten achterstand aan. Door goed verdedigend werk, servicedruk en afwisseling in onze aanvallen stonden we op 11-11 weer gelijk. Elke keer liep Alterno wel weer iets bij ons weg, maar ook wij haalden dat elke keer weer bij. Op 23-23 kon alles nog gebeuren. Helaas was het Alterno die de laatste 2 punten scoorde en won dus de tweede set met 25-23.

2-0 achter staan is natuurlijk niet leuk, maar we besloten er maar een 5-setter van te maken. Daarvoor moeten we dan natuurlijk wel eerst nog de derde en vierde set winnen. De derde set begon weer veelbelovend, want net als in de eerste set pakten we een mooie voorsprong. Dit keer was het 4-0 voor ons. Het leek vrij lang goed te gaan, want ook al scoorde Alterno dankzij de onleesbare spelverdeelster af en toe mooie ballen met hun aanval, het lukte ons lang om de voorsprong vast te houden. Pas op 16-16 stond het weer gelijk. Ook op 20-20 was het verschil weer 0, maar daarna begonnen wij de punten te scoren en maakte Alterno fouten. We liepen weer uit en op 25-22 was de set voor ons.

Wij super blij, Alterno natuurlijk wat minder want hun doel was duidelijk – winnen met 4-0. Daar staken wij even een mooi stokje voor en in de 4e set gingen we vrolijk door. Op de service van Anneke liepen we uit naar een 7-1 voorsprong. Wij waren niet van plan om Alterno deze keer bij ons in de buurt te laten komen en veel dichterbij dan 3 punten verschil op 18-15 werd het ook niet. Aan de kant vierde Hans een feestje en wij speelden slim en maakten weinig fouten, hierdoor liepen we weer verder op ze uit en pakten de 4e set met 25-19.

Van 2-0 achter naar 2-2 gelijk is een mooi prestatie, maar de kers op de taart zou natuurlijk het pakken van de 5e set zijn. Helaas was het begin van de set niet veelbelovend, al snel was het 6-0 voor Alterno. Nou zijn wij niet zomaar te verslaan en stapje voor stapje kropen we dichterbij. Na een lange rally met meer dan briljante verdedigende acties aan onze kant stonden we op 12-12 weer gelijk. We vierden dat punt alsof we de set hadden gewonnen, maar het was Alterno die uiteindelijk dankzij mooie aanvallen de 5e set alsnog met 15-13 wist te winnen. In punten deden we niet voor elkaar onder, het werd 106-106. We mogen dus erg tevreden zijn dat we tegen een erg versterkt Alterno dames 4 alsnog 2 punten hebben gepakt.

Na de wedstrijd stond ons teamuitje op de planning. Met z’n allen gingen we naar Jessica, om daar onze net weggevolleybalde calorieën weer aan te vullen met behulp van 6 zakken chips, 2 zakken M&M’s en wat wijntjes. Ook speelden we overenthousiast wat potjes Mario Kart, ps. GAS LOS! om vervolgens tot in de vroege uurtjes een dansje te wagen in de stad. De woonkamer hadden we inmiddels omgebouwd tot slaapzaal, sorry Edwin! Wisten jullie trouwens dat uitsmijters het niet leuk vinden wanneer je, nadat ze gezegd hebben dat je echt niet meer naar binnen mag, toch weer naar binnen gaat en je dit 1.500 euro kost? Nee? Nou wij tot gisterenavond ook niet, gelukkig bleef het bij een dreigement en konden we zonder schulden weer terug naar onze slaapzaal. Mies stootte onderweg nog een paar keer haar hoofd tegen de hoedenplank, maar redelijk heel kwamen we weer bij Jessica thuis. Na een paar uurtjes slaap speelden we uiteraard nog wat potjes Mario Kart, ps. nog steeds gas los! en aten we een heerlijk ontbijtje, om vervolgens nog wat potjes Mario Kart te spelen.

Onze volgende wedstrijd is zaterdag om 18.30 uur in de Bhoele. We spelen tegen Vocasa dames 3. De uitwedstrijd verloren we in een redelijk gelijk opgaande strijd met 3-2. Op dit moment staat Vocasa 4e op de ranglijst. We gaan er natuurlijk weer voor om een topprestatie neer te zetten.