Alle ingrediënten voor een winstpartij waren aanwezig. We hadden lekker getraind, waren gekleed in een volledig nieuw tenue dankzij onze nieuwe sponsor MaRo Techniek, de tassen stonden op volgorde, Bas had een voorgevoel (en z’n wenkbrauwen in shape) en we hadden er ontzettend veel zin in. We speelden tegen Pauwervoll dames 1 uit Ermelo. Net als wij zijn ze het seizoen niet heel succesvol begonnen, zij wonnen tot nu toe 1 wedstrijd, dus we zagen kansen. Tijdens de wedstrijd hebben we wel behoorlijk wat kansen laten liggen, dus ook hier nog veel ruimte voor verbetering, maar gelukkig trokken we eindelijk een keer aan het langste eind. Na 1-0 voorsprong in sets kwamen we 2-1 achter. De laatste 2 sets waren duidelijk voor ons dus we wonnen met 3-2. Het is wel zonde dat we het goede spel van de laatste 2 sets niet hebben kunnen laten zien in de 2e en 3e set, want er had waarschijnlijk nog wel meer in gezeten.

We begonnen de eerste set sterk en vol enthousiasme. Hierdoor pakten we al snel wat punten voorsprong. Zoals in eerdere wedstrijden hadden we wel wat moeite met het vasthouden van de voorsprong. We bleven hard vechten en door zelf weinig fouten te maken wonnen we de eerste set met 25-19.

Het begin was veelbelovend en vol goede moed begonnen we aan de 2e set. Hierin maakten we helaas meer fouten dan in de eerste set en ook de servicedruk viel wat weg. We kwamen aan het eind van de set nog wel goed terug, het was alleen niet genoeg voor winst, want we verloren de 2e set met 25-22. We hadden wel het gevoel dat we met 3-1 zouden moeten kunnen winnen, aangezien het in de 2e set veelal onze eigen fouten waren waardoor we hadden verloren. Helaas werd de foutenlast in de 3e  niet minder en Pauwervoll maakte daar dankbaar gebruik van. We vochten wel voor wat we waard waren, maar juist daardoor werd het misschien wat rommelig. Helaas ging ook de 3e set verloren, dit maal met 25-19.

De 2-1 achterstand was behoorlijk balen, maar heeft ons verre van gebroken. Het gaf ons juist nog meer energie om te knokken en alsnog de winst in de wedstrijd te kunnen pakken. Vooral onze servicedruk ging in de 4e set behoorlijk omhoog. Dankzij Marlon het Servicekanon scoorden we veel directe punten op onze service, ook kwamen de ballen makkelijker terug vanaf de overkant, waardoor we ook aanvallend lekker konden afwisselen. De 4e set wonnen we zoals we eigenlijk iedere set zouden willen winnen, het werd namelijk een mooie 25-15 voor ons.

Deze 2-2 gelijkstand zorgde al voor onze 3e 5-setter in 5 wedstrijden. De vorige 2 verloren we, dat wilden we dit keer niet laten gebeuren. We gingen door met waar we gebleven waren in de 4e set. Wij waren als eerste bij de 8, maar het ging nog wel even gelijk op. Aan het eind van de 5e set hadden wij een aantal mooie reddingen en ook aanvallend lieten we nog even zien wat we waard zijn. Met 15-10 pakten we de 5e set en hierdoor ook de eerste winstpartij van dit seizoen.We staan wel nog steeds laatste op de ranglijst, maar het verschil in wedstrijden en in punten met de teams boven ons is minimaal.

Er mist nog een wedstrijdverslagje, maarja iets met op vakantie gaan meteen na de vorige wedstrijd… 🙂 Hierbij een hele korte samenvatting: Anderhalve week geleden speelden we, op een donderdagavond om 21.00 uur, in Barneveld tegen SSS dames 3. Helaas speelden we in deze wedstrijd erg wisselvallig en hebben enorme voorsprongen weggegeven. Deze wedstrijd verloren we met 4-0, we hebben geen enkele set dik verloren… maar helaas pakten we geen enkele set, en dus ook geen enkel punt.

Aankomende zaterdag spelen we om 12.30 uur in Twello tegen Voorwaarts dames 2. In de voorbereiding verloren we nog van ze, we hebben dus wat goed te maken. Zien we jullie daar?