De laatste wedstrijd van dit jaar was een thuiswedstrijd tegen BSVO. BSVO is net als wij gepromoveerd uit de promotieklasse, maar is het seizoen minder goed begonnen dan wij, ze staan namelijk laatste. We zagen deze wedstrijd dan ook als eentje waar we misschien wel onze eerste 4-0 (en appeltaart) zouden kunnen pakken. Helaas kon Joyce in verband met werkverplichtingen niet meedoen en zijn Melissa en Esther nog geblesseerd. We hadden dus erg weinig wissels. Marlon had zich als überinvaller opgeofferd om aan de kant te beginnen, alles voor het teambelang! :). We speelden niet onze beste wedstrijd, maar we wonnen wel met 3-1, heerlijk natuurlijk, maar helaas… weer geen appeltaart :-(.

De eerste set begonnen we niet goed, alsof we nog niet helemaal wakker waren (om 13.30 uur spelen is natuurlijk ook wel heel erg vroeg).. we stonden al snel met 6-3 achter. Dankzij Johan, die door een prachtige slowmotion-val met z’n stoel ons wakker schudde, begonnen we beter te spelen en we maakten ook een stuk minder fouten. Onze service werd steeds beter, hierdoor kwam BSVO nauwelijks aan aanvallen toe. Doordat de pass weer lekker lag had Simone de aanvallers voor het uitzoeken. We kropen weer dichterbij en na een mooie serviceserie van Yneke kwamen we een aantal punten op voorsprong te staan. Op 23-20 kwam Marlon in het veld voor de service en zoals bijna altijd pakt dat goed uit, na 2 mooie services was de eerste set voor ons met 25-20.

Vol goede moed begonnen we met dezelfde opstelling aan de 2e set en we spraken af het goede spel van het eind van de eerste set mee te nemen de tweede set in. We nemen ons wel vaker wat voor, maar deze keer hielden we ons er ook aan. Na een goede serviceserie van Ielze stonden we in het begin van de set al meteen een aantal punten voor. Deze voorsprong wilden we graag zou houden en waar mogelijk uitbreiden. Alles lukte in de 2e set, we hadden de service van BSVO goed onder controle, verdedigend stonden we op de goeie plek en aanvallend scoorden we er allemaal lekker op los. BSVO heeft deze set geen moment een kans gehad, want wij wonnen met 25-11.

Nou en daar was dan de derde set. We werden al gewaarschuwd dat we vorige week ook met 2-0 voor stonden en dat we toen de derde set weg hebben gegeven. Het idee was om dat dit keer niet te doen. We begonnen weer sterk en op 8-4 voor ons vroeg BSVO een time-out aan. Ik vrees dat we nu last hebben van het appeltaartsyndroom.. want net als vorige week (toen ook op 8-4 een time-out werd aangevraagd) kwam het woord appeltaart weer voorbij.. Na deze time-out gaven we BSVO de kans om in de wedstrijd te komen, de pass werd niet meer netjes gebracht en we maakten fouten die we normaal niet maken. Het lukte ons wel de achterstand die we halverwege de set hadden om te draaien naar een voorsprong van een puntje. We geloofden er dan ook weer in dat we de derde set ook zouden moeten kunnen pakken. Helaas hielp de eerste scheidsrechter op dat moment BSVO een handje. Een bal die duidelijk in het net werd geslagen (dat gaf de 2e scheids ook aan), werd gezien als blokbal en hierdoor raakten wij een beetje gefrustreerd. Dat is natuurlijk niet handig om te doen, maar hier na begonnen we erg rommelig te spelen en we waren ook een beetje op elkaar aan het mopperen. Erg zonde, en vooral ook erg onnodig dat we dan ook de 3e set verloren met 25-23.

Helaas weeeer geen appeltaart, maar deze wedstrijd verdiende geen 5e set. We begonnen de 4e set niet heel sterk en BSVO kon ook lang bij ons blijven. Tot ongeveer 16-16 ging het gelijk op. Door een mooie serviceserie van Saskia namen we 5 punten afstand van BSVO. Nou had BSVO waarschijnlijk wel zin in een 5e set want ze bleven knokken en het lukte ze dan ook om bijna weer op gelijke hoogte met ons te komen. Doordat we hard bleven werken en wederom een mooie serviceserie aan het eind van de set wonnen we de 4e set met 25-20 en hiermee de wedstrijd met 3-1.

Als we terugkijken op de eerste helft van het seizoen dan mogen we echt heel erg trots zijn op onszelf. We hebben tot nu toe 10 wedstrijden gespeeld en er maar 1 verloren, wie dat aan het begin van het seizoen had voorspeld zou voor gek zijn verklaard. We hebben nu waarschijnlijk ook al genoeg punten verzameld om veilig te zijn en hiermee hebben we dus ook onze doelstelling (handhaven) al halverwege het seizoen behaald. Dat betekent natuurlijk niet dat we nu achterover gaan hangen, we gaan keihard blijven trainen en gaan ook iedere wedstrijd weer voor een overwinning. Alle supporters heel erg bedankt voor jullie aanmoedigingen de afgelopen wedstrijden! We hopen jullie ook volgend jaar weer te zien tijdens onze wedstrijden en wensen iedereen alvast fijne feestdagen en een goede jaarwisseling.

We hebben nu een aantal weken geen wedstrijd. De eerstvolgende wedstrijd die we spelen zal in 2015 zijn, om precies te zijn op zaterdag 10 januari om 16.15 uur tegen Arvevo dames 1. De thuiswedstrijd werd krap met 3-2 gewonnen.