Kansloos maar toch een punt. Dat was de strekking van afgelopen zaterdag. Wie de uitslag van de wedstrijd heeft gezien, kan met recht zeggen dat Heeten een punt heeft laten liggen. 2 sets wist dames 2 de 10 punten niet te halen en dan toch een set pakken is een voorbeeld van de kop niet laten hangen en knokken voor elke bal.

Zoals al vaker geschreven hadden we weer moeite met het begin van de wedstrijd. Na de huldiging van de mini’s en het opslaan van de mini van de week begonnen we alweer bijna koud in de koude hal van Heeten aan de wedstrijd. Al snel keken we tegen een achterstand van 7 punten aan. via 8-1 en 9-2 hobbelde de set rustig door. We kwamen wel wat beter in ons spel maar wisten het tij niet te keren. Met 25-18 was het gat van 7 nog steeds een feit.

De 2de set lieten we helemaal lopen. Bij Heeten lukte alles en bij ons bijna niks. We hadden veel moeite met de lastige service van Heeten en kregen de pass niet onder controle. Er werd korte metten met ons gemaakt en met 25-6 stonden we binnen 20 minuten weer aan de andere kant van het net.

Het enige voordeel was dat Heeten de concentratie nu wel eens weg kon laten zakken. De opdracht was dan ook om in het begin van de set bij te blijven en te profiteren van de cadeautjes die wij zouden krijgen. Dit lukte. We wisten lekker mee te gaan en tot de 15 ging het gelijk op. We sloegen een klein gaat maar dit wist Heeten weer te dichten. Uiteindelijk stonden we met 20-19 voor. Zou het dan toch lukken? Via lastige services van Simone en ook van Laura trokken we deze set naar ons toe. Bijzonder knap na het dikke verlies van de vorige set. Met 25-21 stond het 2-1 in het voordeel van Heeten en hebben we toch nog een dienst kunnen bewijzen aan Dames 1.

De vierde set zouden we hetzelfde invliegen als de 3de. We hadden niks te verliezen en wilden lekker onbevangen gaan spelen. Helaas was dit een kopie van de 2de set. Al snel keken we tegen een achterstand aan van 11 punten en dit kwamen we niet meer te boven. Met 25-9 was ook deze set snel gespeeld.

Met recht kunnen we zeggen dat we een puntje konden stelen van Heeten. We hielden met z’n allen een dubbel gevoel over aan deze wedstrijd. Aan de ene kant knap dat je ook van de nummer 2 een setje weet af te snoepen maar de 2 sets onder de 10 deden ook wel erg pijn. De laatste wedstrijden halen we echter wel wat puntjes binnen, waar Keizersprong en Hevo dit gelukkig voor ons niet doen. Zo blijven we op de 10de plek staan.

Aanstaande zaterdag spelen we om 17 uur tegen Alterno 6. 2 weken geleden hebben we een leuke pot tegen ze gespeeld die uiteindelijk met 3-2 verloren ging. Hopelijk weten we in eigen huis een beter resultaat neer te zetten. Maar we zijn gewaarschuwd. Het zijn wel de dames die in vorm verkeren, mede gelet op de uitslag tegen ons dames 1. Aan staande zaterdag 19 januari, 17 uur! Komt dat zien!