Op de verjaardag van Jasmijn speelden we voor een volle tribune en onder de aanmoedigingen van de kikker van de week tegen Pegasus. Winnen is natuurlijk altijd leuk. Winnen van de (hoogstwaarschijnlijke) kampioen is dat helemaal. Vooral omdat we nog wat goed hadden te maken, de uitwedstrijd gaven we namelijk de 5e set uit handen.. een beetje wat Pegasus dit keer deed. Na een 2-0 voorsprong werd het nog heel spannend, maar uiteindelijk wonnen wij (met minder punten in totaal dan Pegasus) na ruim 2 uur spelen met 3-2.

Deze wedstrijd trok Melissa in plaats van een zwart liberoshirt een gewoon geel shirt aan en ook Chantal deed vandaag ter versterking met ons mee. De kikker van de week, ook wel bekend als Soraja, vermaakte op de momenten dat wij dat niet deden het publiek.

De eerste set begonnen we goed, we pakten namelijk vanaf het begin de leiding met een paar puntjes voorsprong. Deze voorsprong hebben we de hele set niet uit handen gegeven. Aan beide kanten werden mooie punten gescoord en ook verdedigend veel ballen van de grond gehaald. Wij maakten deze set weinig fouten en maakten het Pegasus ook met onze service erg moeilijk. We wonnen de eerste set met 25-18.

We waren erg tevreden over de eerste set en hadden ook wel het gevoel dat een stuntje tegen de nr1 er wel in zou kunnen zitten. Met dezelfde 7 speelsters startten we de 2e set. Deze set speelden we ook erg goed, maar keken totdat we op 18-18 weer gelijk stonden wel de hele set tegen een paar puntjes achterstand aan. Hierna liepen wij iets uit naar 20-18. Pegasus maakte dit weer gelijk en zo werd het een spannend einde van de 2e set. Door een goede service liepen we uit naar 23-20 en deze voorsprong gaven we niet meer uit handen. De 2e set wonnen we met 25-22.

Boven verwachting stonden we opeens 2-0 voor, we hadden dus nog maar 1 set nodig om de wedstrijd te winnen. Nou staat Pegasus niet voor niets eerste en liet dat in de 3e set even zien. Zij begonnen beter te spelen en wij begonnen meer fouten te maken. Op 17-9 stonden we wel heel ver achter… Nou geven wij nooit op, maar dit werd wel een vrij lastige opgave. We bleven er voor gaan, maar Pegasus deed dat ook. We wisten het gat nog te verkleinen tot 20-15, maar vervolgens gaf Pegasus weer wat gas bij en wist de 3e set te winnen met 25-17.

Hm, nou dan de 4e set maar winnen om de wedstrijd te pakken. Tot de 10 ging het gelijk op, maar daar na liep Pegasus op ons uit. Ook een aantal wissels aan onze kant mochten niet baten en met dezelfde cijfers als in de 3e set won Pegasus de 4e set met 25-17.

We wilden de wedstrijd erg graag winnen, maar de 5e set begon niet veelbelovend. Op 8-3 voor Pegasus wisselden we van kant. Misschien leuk om te vermelden dat in de uitwedstrijd wij met 8-3 voorsprong van kant wisselden en Pegasus die set wiste te winnen. Alles is dus nog mogelijk, maar niet echt een makkelijke taak. Vervolgens scoorden wij elke keer minstens 2 punten, waar Pegasus er maar 1 scoorde. Op 11-9 achter, leek het al een iets minder onmogelijke taak om de 5e set alsnog te winnen. Pegasus scoorde er ook vrolijk op los waardoor ze op 14-9 op set- en matchpunt kwamen. Wij geven, zoals bekend, niet op en bleven er voor knokken. Door een aantal fouten aan de kant van Pegasus en sterk spel aan onze kant hadden wij op 15-14 ons eerste set- en matchpunt. Pegasus maakte daar weer een 16-15 voorsprong van. Wij kwamen weer langszij en op 17-16 maakte Pegasus een onzichtbare technische fout (misschien een goedmakertje voor de minstens 10 technische fouten waar ze niet voor zijn afgefloten) en pakten wij uiteindelijk de 5e set met 18-16 en hiermee de wedstrijd met 3-2. HEERLIJK :).

Volgende week zaterdag spelen we om 18.00 uur tegen V.C.V. in Varsseveld. Zijn staan op dit moment laatste en de thuiswedstrijd wonnen we met 4-0, maar is zeker geen tegenstander om te onderschatten.