Met een nog al beperkte bezetting speelden we de uitwedstrijd tegen D.V.O. in Hengelo. De thuiswedstrijd wonnen we met 3-1 en het leek ons een goed idee ook de uitwedstrijd te winnen.

We wisten wel dat dit niet makkelijk zou worden, D.V.O. speelt om de eerste plek en wij moesten het vandaag doen zonder de geblesseerde Esther, Ielze en Ilse en ook zonder Joyce die aan het wintersporten is. Gelukkig konden Mandy en Mieke met ons mee, zodat we meer dan alleen een spelverdeelster als wissel hadden. De winst was helaas niet voor ons, we speelden niet zo goed en D.V.O. won met 3-1.

De eerste set begonnen we goed, we speelden vol overtuiging en gingen er meteen volle kracht tegen aan. Hier had D.V.O. in eerste instantie niet van terug en via 7-3 en 20-16 voor ons leek het er ook sterk op dat we de eerste set zouden winnen. Helaas scoorden we vanaf dat moment niet meer vanuit onze service en verdedigend werd het slordig. De setpunten vlogen je om de oren maar helaas was het D.V.O. die de eerste set won met 30-28.

We waren erg teleurgesteld door het onnodige verlies in de eerste set en dit gevoel bleef in de tweede set te lang hangen. Vooral door een aantal mooie serviceseries van D.V.O. en het gebrek hiervan bij ons liepen we de hele set achter de feiten aan. Aanvallend scoorden we nog wel wat mooie ballen, maar dit was helaas niet genoeg. We verloren de 2e set met 25-18.

We hebben dit seizoen al eerder laten zien dat we ons door een 2-0 achterstand niet direct gewonnen geven. Zo ook deze wedstrijd niet. Halverwege de derde set hadden we een riante voorsprong van 9 punten opgebouwd. Maar goed ook, want het lukte D.V.O. nog bijna om weer bij te komen. Vooral verdedigend speelde D.V.O. een goede pot. Mede dankzij een goede invalbeurt van Mandy voor de service wonnen we de 3e set met 25-21.

Je zou denken dat de winst in de vorige set en hiermee nog de kans op winst ons energie en vertrouwen zou geven. Dat was helaas niet het geval, want we speelden de 4e set erg rommelig en zonder vertrouwen. Veel meer valt er niet over te zeggen, D.V.O. won overtuigend met 25-13.

We spelen donderdag al weer onze volgende wedstrijd. We mogen voor het eerst dit seizoen spelen tegen Arvevo dames 2. Op dit moment staan ze een na laatste, maar wij zijn ook donderdag weer met een kleine selectie. We gaan ons best doen! We spelen dus donderdag in Arnhem om 21.00 uur, graag tot dan.