Meisjes C1 knokt voor elk punt

Spiker C1 bestaat dit seizoen uit Esther, Mila, Marije, Sanne, Esmee, Ylonca, Floor, Manon en Iris. Zij worden gecoacht en getraind door Erik. Vandaag stond Avior C2 op het programma. Het werd een prachtige wedstrijd, met mooie rally’s, smashes en reddingen. Het spelvreugde spatte er vanaf. We verloren met 3-1, maar wel met complimenten van het thuispubliek! Waar hoor je dit nog? Een trotse coach blikt even terug.

We hebben 3 wedstrijden gewonnen en 1 verloren, een prima resultaat voor dit team, waarvan een aantal speelsters vorig seizoen nog in de mini-competitie aantraden. Vandaag de 5e wedstrijd van dit seizoen. In alle vroegte op weg naar Schalkhaar, onze tegenstander is Avior 2. Avior is een nieuwe vereniging bestaande uit de combinatie SVS en Devolco. Tijdens het inspelen werd direct duidelijk dat dit een zeer geduchte tegenstander is en wat zijn ze groot!

We begonnen goed aan de wedstrijd, de 1e set stonden we al snel op voorsprong en die gaven we niet uit handen. Zeer lange rally’s en flink aan de bak, de punten kregen we zeker niet cadeau. De 1e set wonnen we het 21-25. De 2e set was grotendeels te vergelijken met de 1e, alleen stonden we halverwege op een behoorlijke achterstand. Na een time-out kwamen we zeer goed terug en zelfs weer op een gelijke stand. Jammer genoeg verloren we deze set heel nipt met 25-23. In de 3e set hadden we het zwaar, maar we bleven goed volleyballen. Diverse aanvallen van de tegenstander werden vakkundig verdedigd en we bleven er voor gaan. Deze set verloren we met 25-18. Nu nog de laatste set. De laatste, coach?, riep Manon. Oké de 4e set. Wat mooi om de zien hoe deze meiden er weer vol voor gingen. Wat een energie en wilskracht. Helaas kwamen we toch wat lengte en kracht tekort. Na een aantal prachtig rally’s trok de tegenstander uiteindelijk aan het langste eind en wonnen de set met 25-22. Einduitslag 3-1 voor Avior.

Op zaterdag 12 november staat de uitwedstrijd tegen Heeten Sportief om 16.30 uur gepland.