Zoals D.V.O. in hun eigen stukje aangaf hebben ze zich genesteld in de kopgroep en zijn wij een middenmoter. Voor hoever je daar na 3 of 4 wedstrijden al echt iets over kan zeggen terzijde.. gelogen is het niet. Zij staan voor het begin van de wedstrijd 3e en wij netjes in het linker rijtje op plek 6. Volgens de prognose op de website van de NeVoBo zou het 3-2 voor D.V.O. worden. Nou houden wij helemaal niet van het spelen van 5 sets en dit willen we onze vaste telster Ria ook niet aandoen, dus we trokken in de 4e set nog een eindsprintje en wonnen met 3-1.

De voorbereiding voor de wedstrijd was heerlijk gezond en ongezond tegelijk. Omdat we thuis over het algemeen om 19.00 uur spelen is het altijd lastig, wat, hoeveel en wanneer je gaat eten. Dat werd vandaag prima opgelost. Tijdens het omkleden kwam er uit de tas van Esther een zak met worteltjes tevoorschijn, alhoewel.. worteltjes, zeg maar gewoon dikke wortels! Nou zegt men dat je van wortels goede ogen krijgt en we zagen dan ook alles lekker scherp tijdens de wedstrijd. Daarna kwam Tom met een bak met door Silke gebakken koekjes. Niet heel gezond, maar wel super lekker en een beetje suiker voor de wedstrijd is altijd mooi meegenomen. Ook Ilse had voor de nodige versnaperingen gezorgd, lekkere jus d’orange voor de wedstrijd en tijdens de wedstrijd zorgden we er dankzij de bakjes met druiven, aardbeien, mandarijntjes, komkommer en tomaat voor dat we geen honger kregen en lekker energiek konden blijven spelen. We speelden vandaag zonder Melissa die nog in Zuid-Afrika zit en zonder Joyce die het nodig vond om zichzelf te tackelen 😉

Blijkbaar werken al die versnaperingen pas na 1 set, want ook vandaag weer was de eerste set niet de beste set. Sterker nog.. deze verloren we. We startten wel een stuk beter dan we de vorige wedstrijden deden. Tot halverwege de set ging het gelijk op. Boven de 15 was opeens het enthousiasme weg en we maakten vrij veel onnodige fouten. Het hielp ook niet mee dat het veld op sommige plekken enorm stoef was en op andere plekken super glad, maar dat mag je de schuld niet geven want daar had D.V.O. ook last van. D.V.O. liep langzaam op ons uit en ook een dubbele wissel aan onze kant bracht ons helaas niet dichter bij D.V.O.. Ze wonnen de eerste set met 25-19.

Op naar set 2, ik zou dit kunnen knippen/plakken van de vorige stukjes want ook dit keer lag het in de eerste set volledig aan onszelf, dus met een aantal wissels vol goede moed de 2e set in. Tot 4-4 ging het gelijk op, maar dankzij een goede serviceserie van Yneke stond het al snel 13-4. Het lukte D.V.O. niet om te scoren en bij ons lukte alles. In het achterveld haalden we veel ballen van de grond en alle lange rally’s waren voor ons. Hierdoor krijgen wij nog meer energie en gingen sneller spelen. Op de buitenkant scoorden Anneke en Ielze er vrolijk op los. Dankzij de constante dreiging op midden van Saskia en Ilse had Yneke op de diagonaal soms zelfs een 0-blok voor zich. Na een mooie serviceserie van Jasmijn waarna de stand 20-8 was voor ons kwam Simone er in voor Jasmijn. D.V.O. scoorde nog 4 punten en dankzij een goede invalbeurt voor de service van Marlon maakten wij er nog 5, dus wonnen we de 2e set met 25-12.

Met dezelfde beginopstelling als in de 2e set begonnen we de 3e set. We begonnen weer goed en liepen al snel een aantal punten uit. De servicepass liep door de coaching van Sharon goed en we bouwden een mooie marge op. Op een gegeven moment stond het 16-9, maar D.V.O. gaf niet op. Dankzij een aantal mooie aanvallen wisten ze dichterbij te komen. Op 18-13 vroeg Tom een time-out aan om ons weer scherp te krijgen en om nog wat fruit naar binnen te gooien. Dit hielp! We pakten de service terug en daarna ging het op zich wel gelijk op, maar door de voorsprong die we hadden wonnen we ook de derde set. Dit keer met 25-19.

Wat een heerlijk gevoel om 2-1 voor te staan en het gevoel te hebben dat een 3-1 winst er in zat. D.V.O. wilde graag de prognose van de NeVoBo waarmaken, dus tja dan maar de 4e set gaan spelen. Met dezelfde 7 als waar we de vorige set mee waren begonnen gingen we ook de 4e set van start. Dat D.V.O. er nog niet klaar mee was werd al snel duidelijk, want ze gingen goed van start. Esther kwam in het veld voor Ielze om een ander type aanval op de buitenkant te krijgen en dit pakte goed uit. We kwamen weer dichterbij D.V.O., maar zij bleven sterk spelen. We liepen de hele set een paar puntjes achter op D.V.O.. Pas bij de 20 haalden we ze weer bij en het eind was heel erg spannend. We speelden een aantal lange rally’s waarin we keihard vochten voor elk punt. Het was super spannend en op 24-24 kon het nog alle kanten op! Gelukkig trokken wij aan het langste eind en wonnen de set met 26-24. Hiermee wonnen we dankzij weer een echte teamprestatie de wedstrijd met 3-1 en we hebben weer laten zien dat we nooit opgeven en keihard blijven vechten voor en met elkaar.

Publiek weer super bedankt voor jullie aanwezigheid en het aanmoedigen, dat helpt enorm! Door deze overwinning zijn we dit seizoen thuis nog ongeslagen, een geweldige prestatie waar we ook heel trots op zijn. Onze start in de 3e divisie gaat boven verwachting goed 🙂 Benieuwd naar wat de rest van het seizoen ons gaat brengen. De volgende wedstrijd waarin we onze talenten mogen laten zien is aanstaande vrijdag om 21.15 in Renswoude tegen Renswouw dames 1. Renswouw heeft een mindere start in de competitie, maar er zijn nog maar een paar wedstrijden gespeeld dus we zullen zien! De bakken fruit zullen in ieder geval weer aanwezig zijn, jullie ook?