Een nieuw seizoen, een nieuw team, een nieuwe klasse, nieuwe trainers en midden in de voorbereiding dus tijd voor een update! Ik zou zeggen, ga nog even naar de wc, pak een theetje en ga er goed voor zitten, ik vrees dat dit een lang verhaal gaat worden…

Nadat we afgelopen seizoen helaas zijn gedegradeerd uit de 3e divisie, staan we nu aan het begin van het nieuwe seizoen in de promotieklasse. In het team is er een hoop veranderd. Net als vorig jaar mag Jessica het spel weer verdelen, dit hoeft ze dit seizoen gelukkig niet alleen te doen, Lisanne heeft Dynamo verruild voor Spiker en zal samen met Jessica de spelverdeling op zich nemen. De middenpositie wordt ook dit jaar weer bezet door Marlon, zij wordt vergezeld door Lieke (vorig jaar dames 2) en Senna (vorig jaar meisjes B ). Aan de buitenkant is het lekker druk, het zijn nog steeds Esther, Michelle en Chantal die de ballen er aan de buitenkant in mogen knallen, maar ook zal Sabine (vorig jaar meisjes B ) aan de buitenkant haar talenten showen. Op de diagonaalpositie is het wat eenzamer, Yneke is de enige officiële diagonaal maar zal gelukkig ondersteuning krijgen vanaf de buitenkant. Lisa (vorig jaar dames 3) heeft dit jaar mazzel, want zij mag als libero wel een zwart broekje aan   en zal de boel in het achterveld gaan regelen. Het team is een mix van jong en wat minder jong  die op allerlei gebieden enorm veel van elkaar kunnen leren. Zo heeft onder andere het begrip “praten” voor de 20plussers inmiddels een hele nieuwe betekenis gekregen. Het zijn dit jaar Johan (jaja daar issie weer) en Bas die dit zooitje ongeregeld in bedwang mogen proberen te houden. Het is gisteren tijdens de “Spikerrrrr-damessss-éééééén-wie-kent-wie-het-beste-quizzzz” wel duidelijk geworden dat het een match made in heaven is, dus dat gaat vast helemaal goed komen.

Ter voorbereiding op de “Spikerrrrr-damessss-éééééén-wie-kent-wie-het-beste-quizzzz” kregen we een vragenlijst opgestuurd. Na hier uuuuren aan te hebben besteed, stuurden we deze allemaal netjes op tijd en volledig ingevuld terug naar Bas en Johan, of alleen naar Bas, of toch niet helemaal op tijd, of in 459348 versies, of zonder bijlage, of toch niet helemaal ingevuld, maar uiteindelijk kwam het allemaal goed. In 7 rondes, waarin als samenvatting van een aantal van onze antwoorden mini verhaaltjes waren gemaakt, moesten we raden welk verhaaltje bij wie hoorde. Tijdens de uitleg werd al snel duidelijk dat je geen laatste wilde worden “neee laatste wil je ECHT NIET worden”, maar of je nou eerste wilde worden dat was ook nog maar even de vraag. Achteraf gezien wilde je eigenlijk ook geen eerste worden…. . Alsof ze nooit anders hadden gedaan leidden Moffel en Piertje (of was het nou biertje) als topquizmasters het spel. Maaaar voordat het zover was genoten we, tijdens een potje weerwolven, van de door Esther gemaakte hapjes die uiteraard weer heeeerlijk smaakten.

De verhalen die Bas en Johan hebben geschreven blijven uiteraard voor intern gebruik, maar we hebben een hoop van en over elkaar geleerd. Wisten jullie bijvoorbeeld dat:
– Er iemand is die graag op vakantie zou gaan met Jan Dino als piraat (of Jandino Asporaat, dat is nog even onduidelijk)
– Wanneer je graag als jonge hinde door het bos huppelt je daarna sowieso voor een auto moet gaan staan
– Je voordat je je trainingsbroek uittrekt eerst even moet dubbelchecken of je je volleybalbroekje wel aan hebt
– Meerdere personen in het team zangeres hadden willen worden
– Dat kotsen op een eerste date zonder problemen kan resulteren in een relatie
– Het lastig kiezen is of je jezelf nou vergelijkt met een beer of een zeearend
– Je energie kunt krijgen van hardcore muziek
– Bas en Johan misschien ook een van de verhaaltjes waren, maar stiekem toch niet, of toch wel
– Je niet te enthousiast onder het net door moet rennen richting de liefde van je leven, dit bezorgt je sowieso een blauw oog
– Er minstens 1 iemand in het team is die iemand een gebroken neus heeft bezorgd
– Het heus niet vreemd is wanneer je tegen de scheidsrechter aan serveert
– Er inmiddels fanclubs zijn opgericht voor shotjes, Michelle en Harry Potter
– Het geen goed idee is om je droge kleren mee te nemen in je kano
– Het verzinnen van een bijnaam voor de een wat sneller is gelukt dan voor de ander

De uiteindelijke uitslag van de “Spikerrrrr-damessss-éééééén-wie-kent-wie-het-beste-quizzzz” is geworden:
9. Sabine, die als beloning voor haar 9e plaats dit jaar de flesjes mag doen
8. Jessica
7. Senna, Michelle en Marlon
6. Lisa
5. Lisanne
4. Chantal
3. Lieke
2. Esther
1. Nummer 1 wenst graag anoniem te blijven. Als beloning voor de eerste plek mocht ze een selfie maken met haar droommannen, gekleed in de outfit van zowel het dier, als het stripfiguur waarmee ze zich vergelijkt (zie foto) EN ze mag de rest van het jaar de stukjes over de wedstrijd schrijven.

Naast elkaar buiten het volleybal om beter leren kennen, zijn we natuurlijk ook druk bezig om ook binnen de lijnen op elkaar ingespeeld te raken. Na 3 trainingen speelden we afgelopen donderdag een oefenwedstrijd tegen Flash dames 2 in Nieuwleusen en gisteren thuis tegen Dynamo dames 4. Beide wedstrijden werden verloren, maar de wedstrijd op zaterdag ging al een stuk beter dan die op donderdag.

We hebben, voordat de competitie op 22 september begint, nog een bekerwedstrijd, een oefenwedstrijd en 3 trainingen voor de boeg. Als eerste staat morgen om 20.00 uur de wedstrijd in de voorronde van de beker gepland, we spelen in de Bhoele tegen Orion dames 2, zij spelen in de 3e divisie, dus dat wordt een mooie uitdaging.

Graag tot komend seizoen! Wij hebben er zin in.

Groetjes,
Charly, Bennie, Bambi, Tina of Maccie, Dolly, Badr, Grumpy, Arie, Pearl, Sonic, Kitty, Moffel en Piertje (we laten even in het midden wie wie is).