Nadat we onze eerste competitiewedstrijd helaas hadden verloren hebben we weer keihard getraind om het team stapje voor stapje meer vorm te geven. Ook in de kleedkamer trainen we verder, voornamelijk met het leren van de nieuwste liedjes. Lieke is gelukkig al behoorlijk hersteld van haar blessure, dus met het volledige team van 11 begonnen we zaterdag aan de wedstrijd. Na 2 sets, die we verloren, pakten we het super goed op. De 2 opvolgende sets waren namelijk voor ons. De beslissende 5e set werd helaas verloren, Avior won met 3-2, maar de stijgende lijn is hopelijk ingezet EN we zijn van de nul af! Op naar volgende week 🙂

De eerste twee sets waren met vlagen heel goed, maar kenmerkten zich ook vooral door wisselvalligheid. In beide sets hebben we namelijk in het begin een voorsprong gepakt. Tegen de 20 waren we de voorsprong helaas weer kwijt en het was Avior die aan het langste eind trok. Het werd 25-20 en 25-22.

We wisten dat er echt wel meer voor ons in zat. Wij maakten in de eerste 2 sets namelijk zelf teveel fouten. In de derde set begonnen we ook weer met een voorsprong, en niet zo’n kleintje ook. We waren erg goed aan het serveren en ook verdedigend pakten we veel ballen van de grond. Doordat onze pass goed lag kon er ook lekker worden aangevallen. Aan het eind van de set hadden we nog wel weer even een dipje, maar dankzij onze gigantische voorsprong was dat dit keer niet zo erg. De 3e set wonnen we met 25-19. Vol energie begonnen we aan de 4e set en die was nog succesvoller dan de 3e. Vooral met onze services scoorden we veel directe punten. Ook onze aanval was netjes en met het blok hielden we ook de aanval van Avior over het algemeen goed onder controle. Met de mooie setstand 25-15 wonnen we de vierde set en stond het in sets weer gelijk.

De beslissende 5e set winnen zou een kers op de taart zijn. We begonnen met een achterstand, die we na de kantwissel wel weer bijna hadden bijgehaald. Helaas speelde Avior daarna wat slimme ballen en wij maakten wat foutjes. Daardoor ging de set met 15-10 naar Avior. Uiteindelijk haalden wij deze wedstrijd meer punten dan de tegenstander (102-99), maar daar win je helaas de wedstrijd niet mee.

Jammer dat we hebben verloren, maar het goede nieuws is dat het weer een stuk beter was dan vorige week. Dus nu weer flink aan het trainen om het aanstaande zaterdag weer een stapje beter te doen.

Aanstaande zaterdag spelen we op een mini-ochtend tijd in Dieren tegen Rebelle dames 2. Tot nu toe hebben ze 2 wedstrijden gewonnen, dus we mogen weer volop aan de bak. Zien we jullie ook in Dieren om 11.30?