Ons eerste moment van de waarheid om te zien waar we staan na een paar weken trainen was gisteren tijdens een 4-kamp in Genemuiden. Tijdens deze 4-kamp speelden we tegen het organiserende team, Ruutvoorn 1, uitkomende in de 3e divisie (maar een andere regio), Dynamo dames 2, zij spelen ook 3e divisie in onze regio maar zitten dit jaar niet bij ons in de poule en tegen Grijpskerk dames 1, zij spelen promotieklasse. Alleen tegen Dynamo verloren we met 2-1, de andere 2 potjes wonnen we.

Ten opzichte van vorig jaar is er in het team niet heel veel veranderd. De enige wisseling van de wacht is op de trainer/coach positie geweest. Zoals voor de zomerstop al gemeld zijn Tom en Johan weer terug, nadat ze ons een seizoen verschrikkelijk hebben gemist. Wij hebben ze stiekem ook wel gemist, maar dat zeggen we natuurlijk niet.

De afwezigen vandaag waren Simone, die van vakantie aan het genieten is, maar daarna helaas ook nog een tijd afwezig zal zijn. Saskia was helaas geveld door een griepje, dus kon er ook niet bij zijn. Melissa was zich aan het voorbereiden op haar super toffe reis, haar zullen we de komende 4 maanden helaas moeten missen, maar in januari zal ze weer bij ons aansluiten. Goed nieuws is dat Esther na haar blessure halverwege het seizoen vorig jaar weer enorm de goeie kant op gaat. Ze traint weer mee en speelde gisteren ook 2 sets als aanvaller en 1 als spelverdeler, het leek wel alsof ze niet weg is geweest.

Na een te melige autorit, waarbij we vlak voor aankomt nog door China-town-Genemuiden reden (toch Marlon?), kwamen we na een uur aan in Genemuiden. We waren er om 10 uur en dus mooi op tijd, dus konden we nog even lekker buiten van het zonnetje genieten. De eerste wedstrijd speelden we tegen Ruutvoorn, dit ging lekker en wonnen we vrij eenvoudig met 3-0. De volgende tegenstander was Grijpskerk, zij boden een stuk meer tegenstand maar in de eerste 2 sets waren wij wel wat beter. De 3e set, die maar tot 15 ging, kregen we in het begin hun service niet onder controle en de 7-0 achterstand hierdoor wisten we nog wel te verkleinen, maar de set was verloren, dus wonnen we met 2-1. De wedstrijd waar we toch het meest zin in hadden was tegen Dynamo. Met 2 wedstrijden in de benen was dat wel een pittige. Helemaal omdat Dynamo gewoon een heel goed team heeft. Nadat we de eerste set vrij kansloos verloren, herpakten we ons knap in de 2e set. In de 3e set leek het een beetje op te zijn bij ons, deze set verloren we en hiermee dus ook de wedstrijd met 2-1. We kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi die ons veel inzicht heeft gegeven in waar we nu staan, en waar we nog aan moeten werken.

Volgende week staan nog 2 oefenwedstrijden op het programma, maandag tegen Dynamo dames 3 en donderdag tegen Ormi dames 1.