Nadat we onze eerste wedstrijd met 4-0 hadden gewonnen hadden we vertrouwen in onze volgende wedstrijd. Dat het niet makkelijk zou worden dat wisten we wel, want tegen Rebelle hebben we het eigenlijk altijd wel lastig. Dat we het zo lastig zouden krijgen hadden we niet verwacht. Zij speelden goed en stabiel, wij speelden niet ons eigen spel en wisten niet genoeg druk te leggen. We verloren helaas met 4-0.

Saskia kon er helaas niet bij zijn, maar gelukkig konden Yamila en Laura wel weer met ons mee. Zowel Esther als Lisa waren niet helemaal fit, maar toch begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. In de eerste set ging het redelijk gelijk op, maar het lukte ons niet om een gat te slaan. Aan het eind van de set was het Rebelle die de punten maakte, zij wonnen de eerste set met 25-20.

We wisten dat we uit een ander vaatje moesten gaan tappen om het Rebelle moeilijk te maken, maar ook in de 2e set lukte het allemaal niet zoals we zouden willen. Na een tip in de time-out “probeer eens wat anders” probeerde Chantal nog een zeehond, maar dit leverde alleen wat gelach van de andere kant op (en stiekem ook van onze kant), maar punten leverde het helaas niet op. De 2e set ging met duidelijke cijfers naar Rebelle. Het werd 25-15.

Van het enthousiasme en de energie uit de wedstrijd tegen Alterno was deze wedstrijd weinig meer over. Geen idee waar het aan lag, maar het liep gewoon niet zoals we zouden willen. In de 3e set walste Rebelle over ons heen, we scoorden zelf nauwelijks en hadden moeite met hun services, die ook irritant vaak via de netrand vielen. Het leverde Rebelle een extra puntje op in de Rebelle cup (of zoiets), want ze hielden ons onder de 10… we verloren met 25-7 en hierdoor ook de wedstrijd.

Verliezen hadden we geen zin in, maar met 4-0 verliezen was helemaal geen optie. We wisselden wat en begonnen goed aan de set, want we stonden al snel met 4-1 voor. Het lukte ons helaas niet om dit vast te houden. Met een bal typerend voor deze wedstrijd, namelijk een service via de netrand, pakte Rebelle het laatste punt. Hiermee wonnen ze de 4e set met 25-14 en de wedstrijd met 4-0.

We baalden behoorlijk, maar het is ook pas de 2e wedstrijd van dit seizoen, dus nog genoeg tijd voor revanche. Onze eerstvolgende wedstrijd staat gepland op 12 oktober tegen Blok in Vaassen, maar deze wedstrijd zal, op verzoek van Blok, hoogstwaarschijnlijk worden verzet. Dus dan is onze volgende wedstrijd pas op 19 oktober om 15.30 in Raalte tegen Salvora, zij zijn vorig jaar kampioen geworden in de 1e klasse, vaak een tegenstander om rekening mee te houden.