Nadat we vrijdag gezellig met het team een vervroegd Sinterklaasdobbelspelfeestje hebben gevierd, waarbij weer keihard gestreden werd om de mooiste cadeaus en waarbij we ook nog een paar Weerwolven hebben proberen te ontmaskeren, streden we zaterdag weer keihard verder in de competitie. We zijn lekker bezig, want ook in onze 4e thuiswedstrijd was de winst voor ons. De tegenstander dit maal was Dynamo dames 3. In de voorbereiding speelden we al tegen ze en dat ging toen best wel lekker. Dynamo is het seizoen goed begonnen, ze verloren tot nu toe namelijk nog geen wedstrijd. Nadat we afgelopen maandag in de beker gewonnen hadden, geloofden we er ook in dat we de competitiewedstrijd tegen Dynamo zouden moeten kunnen winnen. Dynamo had heel attent een eigen wedstrijdbal meegenomen, maar dat was niet nodig want in Eerbeek hebben we ook wedstrijdballen. Met onze eigen mooie wedstrijdbal speelden we een goede pot, waarin we helaas de laatste set niet pakten waardoor we dankzij de 3-1 winst weer 4 punten kunnen bijschrijven. Achteraf baalden we stiekem nog wel een beetje dat het geen 4-0 is geworden, want dat kost ons naast een punt ook een appeltaart

Het ontzettend-slechte-eerste-set-syndroom is inmiddels verdwenen, want net zoals maandag wonnen we ook tegen Dynamo de eerste set. In het begin van de set moesten we even inkomen en ging het nog gelijk op. De voorsprong die we na een goede serviceserie en wat fouten aan de kant van Dynamo hadden gecreëerd gaven we niet meer uit handen en we wonnen de eerste set met 25-18.

We waren nog wel een beetje bang dat we afgelopen maandag het ojee-nu-is-de-tweede-set-slecht-virus hadden opgelopen, maar gelukkig was dat een kortstondig virusje en daar hadden we zaterdag al geen last meer van. De 2e set was nagenoeg een kopie van de eerste, zelfs de eindstand was hetzelfde. We speelden goed en mede dankzij onze service zorgden we er voor dat Dynamo lastig aan goed aanvallen toe kwam. Doordat onze servicepass vandaag prima op orde was, had Jasmijn de aanvallers voor het uitkiezen en hiermee maakten we het de blokkering van Dynamo dan ook regelmatig lastig. Aan het eind van de set probeerde Dynamo nog een dubbele wissel, maar hiermee konden ze ook niet meer voorkomen dat de 2e set door ons werd gewonnen. Het werd dus net als in de eerste set 25-18.

In de 3e set leek het er sterk op dat we 3 op een rij zouden maken qua setstanden, maar helaas pakte Dynamo 1 puntje meer dan in de vorige 2 sets. Hierdoor hadden we geen 3 op een rij, maar ach toch wel 3 sets gewonnen. De 3e set ging naar ons met 25-19. In de derde set ging het in het begin weer gelijk op, maar net voor de 10 wist Dynamo een paar puntjes voorsprong te pakken. Een achterstand doet ons niet zo heel veel, en vol goede moed en enthousiasme bleven we verder spelen. We stonden hierdoor al snel weer gelijk, we hielden de servicedruk erop en als snel stonden we alweer een paar puntjes voor. Deze voorsprongen gaven we niet meer uit handen en de 3e set was voor ons.

Een 4-0 winst zat er vandaag zeker in, maar op een of andere manier speelden we de 4e set net iets slordiger dan de afgelopen sets. Natuurlijk probeerden we er alles aan te doen om 5 punten en een appeltaart te pakken. Dynamo speelde deze set een stukje constanter dan wij. De achterstand liepen we aan het eind van de set nog wel een beetje in, maar helaas ging deze set met 25-20 naar Dynamo. Best wel jammer dat we de laatste set niet wonnen, maar we mogen tevreden zijn over het spel wat we hebben laten zien.

De volgende wedstrijd spelen we aanstaande zaterdag, 29 november, om 16.15 uur in Nijmegen tegen Pegasus dames 1. Op dit moment staat Pegasus 3e, dus het zal weer hard werken gaan worden om punten mee naar huis te nemen. De eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 13 december om 19.00 uur.