Nadat we vorige week erg teleurgesteld waren door het verlies van 3-1 tegen Blok stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen VVH dames 2 op het programma. Niet de makkelijkste tegenstander, ze stonden 9een wisten wel van Rebelle en Voorwaarts te winnen. Een aantal van ons begon de wedstrijd met het voorgevoel dat we zouden gaan winnen, ik begon vooral met het gevoel dat ik dat blikje redbull iets minder snel op had moeten drinken…… De eerste set werd helaas verloren, maar na een goede 2eset en keihard knokken in de 3een 4eset gingen wij er uiteindelijk met 3-1 winst vandoor.

In de eerste set speelden we redelijk, en VVH deed hetzelfde. Aan beide kanten werden mooie punten gescoord maar ook een aantal onnodige fouten gemaakt. Het ging lang gelijk op, maar VVH maakte net iets minder fouten dan wij en won de eerste set met 25-20.

Het voorgevoel voor winst was er niet voor niets. In de tweede set speelden we namelijk erg goed. We maakten weinig fouten en we wisten veel druk te leggen met onze service. Door die servicedruk kwam de bal vaak makkelijk terug, waardoor we ook in onze aanval veel konden afwisselen.  We hebben de hele set voorgestaan en dit is ook geen moment in gevaar gekomen. We wonnen met 25-16.

Dat VVH niet met maar 1 punt naar huis wilde gaan werd in de derde set wel duidelijk. We keken namelijk in het begin gelijk tegen een aantal punten achterstand aan. Nou gebeurt dat helaas wel vaker, dus we weten ook dat we dat weer goed kunnen maken. Ook dit keer lukte ons dat! Na een hele knappe inhaalrace was het aan het eind van de set nog heel erg spannend, maar hij was voor ons! Jippie! We wonnen met 25-22.

We waren erg opgelucht dat we de derde set wisten te pakken, maar we verloren niet onze focus. De hele vierde set leek veelbelovend, we speelden netjes en stonden  zo goed als de hele set een aantal punten voor. VVH laat zich echter niet zomaar verslaan en zij begonnen aan een inhaalrace. Boven de 20 werd het ontzetten spannend. De setpunten vlogen je om de oren, we hadden de meest cryptische time-out ooit (iets met een roze olifant) en poeh wat waren we opgelucht toen op 26-25 de bal bij VVH op de grond viel. Met 27-25 wonnen we de 4e set en hierdoor dus ook de wedstrijd met 3-1!

Gigantisch blij waren we met onze 2e winstpartij van het seizoen, waar we ook heel blij mee zijn is dat we niet meer op de laatste plek staan! Dit smaakt zeker naar meer 🙂

Op vrijdag 7 december spelen we pas weer onze volgende wedstrijd. We spelen in Omnisport om 21.00 uur tegen Dynamo dames 4. In de voorbereiding speelden we al tegen ze, we wisten niet te winnen dus we hebben nog wat goed te maken. Zij staan op dit moment 5e.