Zaterdag reisde dames 1 af naar het pittoreske Raalte, dit maal zonder versterking. Na een kleine omweg (heel flauw dat ze de afslag vlak voor het spoor hebben veranderd in een rotonde) kwamen
we aan bij de Tijenraan. Er was geen wedstrijd voor die van ons, dus we konden op tijd beginnen aan de warming-up en de wedstrijd. Vanwege het overlijden van Rienk Vos, voorzitter van het bestuur Regio Oost van de NeVoBo, hielden we voor de wedstrijd een minuut stilte. We begonnen niet sterk, maar wisten de wedstrijd wel te winnen met 3-1.

De wedstrijd begonnen we in een iets andere opstelling dan normaal, Mandy startte op midden en Joyce op de diagonaal. Zoals ik al zei was de eerste set niet de beste. We begonnen voornamelijk aanvallend niet sterk. Normaal gesproken is de aanval wel ons belangrijkste wapen, maar in de eerste set waren we vergeten het wapen te laden. De pass liep wel erg goed en ook de service liep prima. Helaas maakten we deze set 11 eigen fouten, wat er voor zorgde dat Salvora de set kon winnen met 25-22.

Omdat het helemaal aan onszelf lag dat we de eerste set hadden verloren, wisten we wat we moesten doen om de wedstrijd te keren. We begonnen weer met dezelfde opstelling. Ook in de 2 e set waren de pass en de service weer goed, ook aanvallend en prikkend J wisten we meer te scoren en we maakten veel minder eigen fouten. Met 25-19 trokken we de set naar ons toe.

In de derde set gingen we verder met het goede spel uit de tweede set. We speelden vol enthousiasme, de pass lag nog steeds heel goed en we wisten de verdediging van Salvora goed te pesten door harde aanvallen af we wisselen met gemene prikballetjes. De derde set was een set
waar we trots op mogen zijn, we speelden zoals het moet en wonnen met 25-17.

Als we het goede spel van de 3e set vast zouden houden dan zouden we zeker winnen met 3-1. We bleven een goed spelletje spelen, maakten iets meer fouten dan in de 3e set maar dat was niet erg.
Weer wisselden we harde aanvallen af met tactische prikballen. Salvora stond zo diep te verdedigen dat de prikballen achter het blok 9 van de 10 keer scoren, omdat afsluiten met een prikbal niet heel
bevredigend is besloot Yneke met een harde aanval de 4e set en daarmee ook de winst binnen te slepen. De 4e set wonnen we met 20-25.

Ook al hebben Marlon en Ielze (bijna) niet gespeeld in deze wedstrijd, ze bleven samen met Saskia vanaf de kant enthousiast schreeuwen en klappen, dit heeft er zeker aan bijgedragen dat we deze
wedstrijd hebben gewonnen!

We spelen pas donderdag 28 februari de volgende wedstrijd, om 19.00 uur in Twello tegen Voorwaarts. In de tussenliggende weken gaan we lekker wat oefenwedstrijden spelen en de uitslagen van de rest van de poule goed in de gaten houden.