Afgelopen zaterdag, 1 december, speelden we thuis tegen BSV dames 1. BSV stond op dat moment 4e op de ranglijst en had een redelijke start in de competitie. Onze verwachting vooraf was dat we hard zouden moeten gaan werken om 5 punten in Eerbeek te kunnen houden. De wedstrijd verliep totaal niet zoals we van tevoren hadden verwachten, we wonnen zonder al te veel moeite met 4-0.

In de eerste set begonnen we goed. BSV wist in eerste instantie nog wel bij te blijven, maar we zorgden al snel voor een paar punten voorsprong. Joyce scoorde aan de lopende band, we hadden weinig servicefouten en de invalbeurten van Mandy en Melissa voor de service pakten goed uit. We wonnen de eerste set met 25-17.

Een van de buitenaanvalsters van BSV wist in de eerste set aanvallend nog te scoren, maar door een verandering in onze blokkering kreeg ze daar iets meer moeite mee en kwam BSV bijna niet meer aan scoren toe met hun aanval. Veel ballen kwamen bovenhands over het net heen, waar wij dankbaar gebruik van maakten. De 2e set wonnen we eenvoudig met 25-12.

In de derde en vierde set leken erg op elkaar. In het begin van de set wisten we door goed spel en weinig fouten een voorsprong op te bouwen. Halverwege de set maakten we wat stomme eigen foutjes, maar door de voorsprong die we al hadden brachten deze foutjes de winst niet in gevaar. We wonnen de 3e en 4e set met 25-17 en 25-16 en dus daarmee de wedstrijd met 4-0.

Aanstaande vrijdag, 7 december spelen we om 21.15 uur in Apeldoorn tegen Dynamo dames 5. Dynamo heeft op dit moment pas 6 wedstrijden gespeeld, dus hun 7e plaats op de ranglijst zegt niet echt wat. We zullen weer hard moeten gaan knokken om met de winst naar huis te kunnen gaan.

We weten inmiddels ook tegen wie we in de volgende ronde voor de beker mogen. We mogen weer tegen een promotieklasseteam, Kuipers Flevoll uit Fleringen (wie kent het niet), dus we spelen weer lekker thuis en hopen net zo’n mooie pot neer te kunnen zetten als tegen Zeewolde. Datum en tijdstip volgen nog!