Daar was ie dan, een van de belangrijkste wedstrijden van dit seizoen. Op de verjaardag van Tom en voor een tribune die meer dan vol zat speelde dames 1 tegen de nummer 2 van de competitie, Heeten Sportief. Van tevoren was iedereen een beetje nerveus, maar we hadden er voornamelijk super veel zin in. Een overwinning zou de kans op het kampioenschap enorm vergroten. Dankzij het publiek wat erg enthousiast aan het aanmoedigen was, maar natuurlijk ook dankzij ons eigen spel wonnen we boven verwachting met 4-0 van Heeten.

Tijdens het inslaan stond Heeten lekker aan te vallen, maar toen hadden we ons blok er natuurlijk nog niet voor staan. We wisten wat ons te doen stond, zorgen dat de pass bij Heeten niet goed bij de spelverdeelster zou aankomen en zorgen dat het blok en de verdediging goed staat (dat is overigens niet alleen tegen Heeten handig om te doen….). Voornamelijk dat eerste lukte enorm goed in de 1 e set. Veel meer dan Anneke een compliment geven voor haar serviceserie van een puntje of 20 kan ik over deze set niet kwijt. We wonnen deze set verbazingwekkend makkelijk met 25-5.

Heeten staat natuurlijk niet voor niets 2e, dus dat we nog wat tegenstand zouden krijgen dat zat er wel in. In de 2e set was dit dan ook het geval. In deze set maakte Heeten zelf een stuk minder fouten en ze kregen ook meer grip op onze service. Daarnaast hadden wij wat meer moeite met de service van Heeten waardoor het lang gelijk op ging. De wissel die tijdens BSV goed uitpakte werd ook deze wedstrijd een paar keer uitgevoerd. Mandy kwam in het spel voor Ielze, waardoor we met Esther op de diagonaal weer 3 aanvallers aan het net hadden staan. Ook in deze wedstrijd pakte deze wissel goed uit. We wonnen de 2e set met 25-20.

Met de eerste 2 sets in the pocket waren we in ieder geval zeker van het behoud van de 1 e plaats, maar we wilden natuurlijk meer! In de derde set kregen wij de service van Heeten gelukkig weer onder controle, daarnaast maakten zij ook behoorlijk veel servicefouten. Sharon haalde de ballen in het achterveld vliegensvlug van de grond en uit de lucht, wij weten wel waarom maar gaan dit geheim natuurlijk niet verklappen! Aan het net liep het ook lekker, doordat de pass goed lag kon Esther goed afwisselen in haar set-ups en hier werd door de aanvallers dankbaar gebruik van gemaakt. De derde set wonnen we met 25-12.

De 4e set ook winnen zou wel echt de kers op de taart zijn. We zouden dan 8 punten voor komen te staan op Heeten. De vierde set had veel weg van de tweede. Het ging behoorlijk gelijk op, met aan beide kanten een aantal serviceseries. Aan het eind van de set wisten we een gaatje te slaan die we niet meer uit handen gaven. De laatste bal van de wedstrijd werd gescoord door Esther die maar weer even heeft laten zien dat ze naast goed spelverdelen ook goed kan aanvallen.

We zijn erg blij met deze overwinning en ook met het aantal supporters op de tribune. Nogmaals enorm bedankt voor jullie support!! Wanneer we aanstaande zaterdag 3 punten pakken tegen Dynamo dan zijn we zeker van het kampioenschap. Het lijkt ons dan ook heel fijn wanneer het publiek van vandaag ook volgende week weer aanwezig is. We spelen om 19.00 uur in de Bhoele.