De 16e wedstrijd stond alweer op het programma. We waren er op gebrand om de vorige wedstrijd tegen Keizersprong een goed vervolg te geven. Helaas ging Simone tijdens de laatste training voor aanvang van de wedstrijd door haar enkel. Haar zullen we dus een tijdje moeten missen. Ook vanaf hier veel sterkte met het herstel!

Chantal kwam de gelederen weer versterken en ook Samantha was weer terug van haar wintersport. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. We gaven elkaar weinig cadeau al had WSV telkens een kleine voorsprong te pakken. Aan het einde van de set liepen ze iets verder weg en stonden we tegen een achterstand van 23-17 aan te kijken. Door zelf minder fouten te maken en een goede service serie van Inge kwamen we helemaal terug. Zelfs tot 23-23. Toen kwam WSV weer in het voordeel en op 25-26 wisten zij uiteindelijk de set toch naar zich toe te trekken en scoorden het belangrijke 27e punt voordat wij bij de 26 waren.

Ons herpakken en met de glimlach op het gezicht blijven spelen was het devies. Dat gebeurde. We pakten al snel een ruime voorsprong van 6 punten. Helaas wist WSV halverwege de set toch de aansluiting te vinden. Vanaf dat punt kregen we het moeilijk. Toch hebben we na het zure verlies van de eerste set een goede 2de set afgegeven. Helaas kwamen we aan het einde net te kort en met 21-25 stond het 0-2 voor WSV.

De derde set liep het niet. We liepen achter de feiten aan en hadden moeite om de punten te maken. We konden geen vuist maken en gaven deze set dan ook vrij makkelijk weg met 13-25. Niet te lang bij treuren en ons zelf belonen met 1 punt was toch het minste. Dat verdienden we ook!

Cynthia ging als libero spelen deze set en Samantha kwam Maaike aflossen. Het werd een spannende set. Het ging de hele tijd gelijk op. De spanning was om te snijden en we wilden zo graag in ieder geval dat ene punt binnenslepen. En gelukkig is het ook gelukt. Met 28-26 trokken wij deze set aan het langste eind. Er had zeker meer in gezeten deze wedstrijd maar we mogen er trots op zijn dat we zo zijn blijven spelen om uiteindelijk toch nog een punt te pakken.

Dit geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden. Op 16 februari zal Dames 2 aantreden tegen SVS. Hopelijk houden we dan nog meer punten in Eerbeek.