Wandrek

Wat ons in geen jaren gelukt is, lukte dit jaar wel. Wat dan? zal je misschien denken.. nou het maken van een teamfoto voor de eerste thuiswedstrijd! Het zag er dit seizoen naar uit dat het ook dit keer niet ging lukken, maar helaas voor Marlon en gelukkig voor ons was ze eerder thuis dan verwacht en kon ze bij de wedstrijd aansluiten. We kampen helaas nog wel met 2 geblesseerden maar gelukkig waren Lieke en Michelle uit dames 2 bereid met ons mee te doen in de wedstrijd tegen Trivos dames 1. Ook Trivos is, net als wij, qua teamsamenstelling wel wat veranderd ten opzichte van vorig jaar. We deden niet veel voor elkaar onder, in de 1e en 3e set was het erg spannend en in de 4e set zat setwinst voor ons er ook zeker in. Helaas deden wij op de belangrijke moment niet wat Trivos wel deed, namelijk scoren, en we verloren met 4-0.

In het artikel op de website van het Wijchens nieuws valt te lezen dat we gezien werden als grote concurrent, hartstikke leuk natuurlijk, maar daarbij wordt niet verteld dat we een half nieuw team hebben. De eerste set begonnen we goed, we speelden relaxed en pakten al snel een paar punten voorsprong. Daarna slopen de foutjes er in aan onze kant waardoor Trivos ons voorbij ging. Op 19-19 waren we weer bij en we vochten door tot een 23-21 voorsprong. Dan zou je het eigenlijk af moeten maken, maar net dat lukte ons op de belangrijke momenten niet. Wij maakten wat foutjes waardoor Trivos 4 punten op rij pakte en dus de eerste set won met 25-23.

In de 2e set keken we al direct tegen een achterstand van 4 punten aan, wij blijven natuurlijk altijd knokken en wisten de achterstand om te bouwen naar een 8-6 voorsprong. In de rest van de set lukte het allemaal net niet en Trivos won de 2e set met 25-18.

Dan maar proberen er een 5-setter uit te slepen. Tot de 20 was het stuivertje wisselen en aan beide kanten werden mooie punten gescoord, maar ook onnodige fouten gemaakt. Boven de 20 maakten we het weer niet goed genoeg af en Trivos maakte hier dankbaar gebruik van door de set met 25-22 naar zich toe te trekken.

De wedstrijd hadden we dus al verloren, maar met 4-0 verliezen zou niet helemaal terecht zijn en hadden we ook vooral geen zin in. Helaas gebeurde dat wel.. In het begin van de set leek het er op dat we hem zouden gaan pakken. We stonden constant een paar punten voor en op 12-8 hadden we een mooi gat geslagen. Helaas was Trivos op de 19 weer bij, maar wij bouwden dit weer uit naar een 23-19 voorsprong. Kat in het bakkie zou je denken. Op 24-21 hadden we 3 setpunten die we niet wisten te maken, op 25-24 was het setpunt zelfs voor Trivos. Ook zij wisten deze door een gek foutje aan hun kant niet te pakken. Op 26-26 was het weer gelijk, maar door 2 aanvallen van Trivos die we niet onder controle kregen wonnen zij ook de laatste set. Dit keer met 28-26.

Verliezen is natuurlijk niet leuk, maar we zijn nog druk bezig met opbouwen en gezien deze wedstrijd heb ik vertrouwen in wat er nog komen gaat. De eerstvolgende wedstrijd waarin we dat kunnen gaan laten zien is aanstaande zaterdag. We spelen dan om 13.00 uur in Nijmegen tegen Heyendaal dames 1. Tijdens het voorbereidingstoernooi wat we daar hebben gespeeld ging het erg gelijk op.