MC Chanti

Wauw wat een sfeer hing er gisteren in de Bhoele tijdens onze eerste PD wedstrijd. Dat we met dames 1 PD wedstrijden mogen spelen voor de 2e divisie is sowieso een unieke prestatie, dit is in de clubgeschiedenis namelijk nog niet eerder voorgekomen. We speelden tegen Avior dames 1 die vecht tegen degradatie uit de 2e divisie. De tribunes waren zowel boven als beneden overladen met supporters. Dit zorgde er soms voor dat we elkaar totaal niet konden verstaan, maar ach het zorgde wel voor een heerlijk sfeertje. In de eerste set moesten we vooral wennen aan het spel van Avior, maar toen we dat onder controle hadden ging het behoorlijk gelijk op. Na 1-0 achter kwamen we 2-1 voor, maar de 4e set pakten we niet. In lijn met de rest van het seizoen speelden we weeer een 5-setter die we ook dit keer wisten te winnen.

De wedstrijd begon om 19.00 uur, dus we hadden van tevoren mooi tijd om gezellig met z’n allen wat broodjes te eten. Ruim op tijd waren we in de Bhoele waar Avior ook al zat te wachten. Met Marlon en Ielze naast Tom en Johan op de bank voor extra ondersteuning en Mandy, Mieke en Chantal uit dames 2 die met ons mee deden begonnen we met 16 man/vrouw sterk aan de wedstrijd. We begonnen prima, want we pakten een 4-1 voorsprong. Vervolgens liep Avior op ons uit tot 10-5, de achterstand werd nog groter en op 19-12 leek het een bekeken zaak te worden. Het lukte ons door een goede serviceserie om terug te komen tot 19-18, maar vervolgens pakte Avior bijna alle punten en ze wonnen de eerste set met 25-19.

In de eerste set hadden we vooral wat last met het blokkeren en verdedigen van hun buitenaanvallers. Dit kregen we steeds beter onder controle waardoor Avior meer kansen nodig had om te gaan scoren en hierdoor ook meer fouten maakte. De hele set hebben we op voorsprong gestaan. Dit begon met 4-0 na een goede service. We bleven sterk spelen en vooral verdedigend haalden we heel veel van de grond. De 2e set wonnen we met 25-20.

Super blij met de winst van de 2e set begonnen we aan set 3. Avior geeft zich niet zomaar gewonnen en doordat hun spelverdeelster sterk stond te serveren keken we al snel tegen een 6-0 achterstand aan. Nou balen we daar natuurlijk wel van, maar we geven ons totaal niet gewonnen. Doordat we de buitenaanvallers in de 3e set nog beter wisten te lezen lukte het ons ze een aantal keer af te blokken. Hierdoor dwongen we ze andere dingen te doen en kwamen wij weer beter in ons spel. Op 14-14 stonden we weer op gelijke hoogte. Dit kwam vooral doordat we onze servicedruk weer op niveau hadden en we zelfs de meest onmogelijke ballen nog over het net wisten te krijgen. Avior bleef natuurlijk ook knokken voor alle punten en pakten zo een 22-20 voorsprong. De rest van de set was super spannend, op 24-23 hadden wij het eerste setpunt maar Avior maakte weer gelijk. Uiteindelijk maakten wij de laatste 2 punten en wonnen de set met 26-24 en hadden hierdoor een 2-1 voorsprong in de wedstrijd.

We gaan altijd voor de winst, maar een 3-1 winst in de PD tegen een 2e divisie team zou echt meer dan geweldig zijn. Dat Avior echt niet wil degraderen werd in de 4e set wel duidelijk. Ze begonnen namelijk weer heel sterk en voordat we het wisten stonden we 8-1 achter. Net als in de 3e set gaven we ons niet gewonnen en ook nu stond het op 14-14 weer gelijk. Vervolgens lukte het bij ons allemaal net niet en bij Avior juist wel. Een 25-18 verlies in de 4e set was het resultaat.

De 5e set mochten wij beginnen en dat deden we heel goed. In tegenstelling tot wat Avior ons de vorige 2 sets had geflikt, pakten wij nu een 6-1 voorsprong. Avior wist nog wel wat dichterbij te komen, maar onze voorsprong is nooit weg geweest. Op 10-9 was het wel weer erg spannend, maar ook in de 5e set stond onze verdediging als een huis en ook aanvallend maakten we het lekker af. Op 12-11 viel een van de speelsters van Avior uit met een pijnlijke knieblessure, we hopen voor haar dat het mee valt. Na deze korte onderbreking, 2 wissels en een time-out gingen we weer verder. We bleven vechten voor wat we waard zijn en op 14-13 was het eerste matchpoint voor ons. Doordat Avior de bal uitsloeg was de 5e set voor ons met 15-13 en hiermee de wedstrijd met 3-2.

Door deze overwinning was het nog lang gezellig in de sportkantine en kunnen we ons langzaam gaan voorbereiden op de wedstrijd van woensdag om 20.00 uur in Rossum (OV) tegen Rosstars dames 1, zij werden 2e in de andere 3e divisie. De bus zit zo goed als vol, dus wie nog met de bus mee wil moet zich nog snel aanmelden!