Afgelopen zaterdag 14 juni was het dan zover. De meiden mochten eindelijk hun kwalificatietoernooi spelen. Uiteindelijk was het nog wel even spannend waar het kwalificatietoernooi gespeeld zou gaan worden. Sporthal Valkenhuizen in Arnhem bleek dubbel geboekt te zijn, dus weken wij met alle teams uit naar sporthal de Rietlanden in Lelystad. De afstand Eerbeek-Arnhem is, zoals velen wel zullen weten, een stuk korter dan de afstand Eerbeek-Lelystad. Dat werd dan ook 7:00 uur vertrekken vanaf sporthal de Bhoele.

Onderweg was het erg stil in de auto’s, de meiden gaven aan best moe te zijn en slecht te hebben geslapen (niet zo gek als iedereen vrijdagavond de wedstrijd Spanje-Nederland heeft gekeken en daardoor ’s nachts nog vol adrenaline zit!). Dit was ook goed te merken tijdens onze eerste wedstrijd.

Om 9:00 uur begon onze eerste wedstrijd tegen SSS. We misten wedstrijdritme, waren slaperig, de pass en de aanval liepen niet zoals we gewend zijn, kortom een slechte wedstrijd. We verloren deze wedstrijd dan ook met 25-13 en 25-14. Nog niets aan de hand, een paar opbeurende woorden en gezelligheid na de wedstrijd gaven ons weer een goed gevoel om de volgende wedstrijd te gaan knallen!

Om 11:40 uur begon onze tweede wedstrijd tegen Twente ’05. De meiden werd verteld dat het winnen van deze wedstrijd cruciaal kon zijn. De meiden hebben hier dan ook gehoor aangegeven en wonnen deze wedstrijd met 25-11 en 25-12. Een goede opsteker richting onze laatste oulewedstrijd.

Deze poulewedstrijd begon om 12:30 uur en onze tegenstander was Set-up ’65. Wat een ongelofelijk goede wedstrijd werd hier gespeeld door onze meiden. We hebben de wedstrijd wel eens waar verloren met 25-19 en 26-24, maar het spel was verbluffend. Op naar een goede doortocht richting de kruisfinales!!

Op 14:30 uur was het dan zover. Wij speelden onze kruisfinale tegen SV Dynamo. Wat was dit een strijd! Rally’s van soms wel 3 minuten zorgde voor vermoeidheid aan beide kanten. De eerste set stonden wij achter met 17-22, maar door een geweldige serviceserie (geen idee meer wie het was, sorry ik was op van de zenuwen!) wisten wij de winst te pakken in deze set, 25-23.

Dolenthousiast door het winnen van de eerste set liepen we al snel tegen een 6-0 achterstand aan.

Door een time-out en het terug vinden van ons eigen spel kwamen we weer terug in de set. Helaas verloren wij deze set met 25-22. Op naar de derde en beslissende set in deze wedstrijd. De winnaar plaatste zich namelijk voor de hoofdklasse. En ja, zoals jullie in de titel van dit bericht al kunnen lezen, wij waren de gelukkige!! Na een bloedstollend einde maakte Mieke het ultieme laatste punt, een rollertje via de netrand. Hoe blij kan je een mens maken met zo’n punt! Héééééél blij!!!

Wat een topprestatie, als je in eerste instantie naar dit toernooi gaat om wedstrijd ritme op te doen voor het kwalificatietoernooi voor de 1e klasse.

Super trots op de meiden, volgend jaar gaan we knallen!!!