Spiker Minikamp

Aan het begin van het nieuwe volleybalseizoen gingen de Spiker mini’s (jongens en meisjes van 6-12 jaar) op kamp. Van vrijdag 2 september tot en met zondag 4 september werd de kampeeraccommodatie Groot Zande in Hummelo bezocht, een prachtige locatie met veel faciliteiten en een groot bos. Het thema van het weekend was cowboys en indianen en nadat de ouders werden uitgezwaaid kregen all kinderen natuurlijk een echte cowboyhoed, waarna het kamp kon beginnen. Allereerst werd er met het kampteam een echte totempaal gemaakt, de meegnomen schoenendoezen werden prachtige totempalen. De totempaal werd onderdeel werd van een estafette, waarbij de kinderen als eerst het goudklompje moesten vinden. De vrijdagavond werd  afgesloten met een vossenjacht, in het donker, en zeker voor de jongste kinderen was dit wel heel erg spannend. Het was al heel erg laat voordat iedereen sliep.

Op zaterdagochtend ging de hele groep naar ‘De Klevenhorst’ waarbij een deel van de groep een tocht ging maken in een huifkar door Hummelo en een het andere deel een mooie fotospeurtocht met leuke opdrachten.  Met daarna een lekkere lunch, een eigen gemaakt broodje gezond, op de boerderij. Waarna de teams wisselden van activiteit. ’s Middags gingen de zwemkleren aan om lekker door de sproeier te lopen, om lekker fris aan een circuit met volleybal, voetbal en levend stratego te beginnen.  Voor het avondeten was er even tijd om voor te bereiden op de bonte avond.  Er wed geoefend en medailles gemaakt door de jury en presentatoren, traditiegetrouw zijn dit de mini’s die doorstromen naar de C-jeugd en voor het laatst meegaan op het kamp. Zes groepen deden mee aan de bonte avond, inclusief leiding. Het waren leuke, originele en hilarische acts. Marije, Sanne, Femke, Demi en Simone wonnen de eerste prijs met Cowboy Billy Boem! ‘s Avonds laat ging het kampvuur aan, met heerlijke marshmellows.

Op zondagochtend werd er, nadat alle spullen waren ingepakt, afgesloten met een speurtocht door het bos, waarbij verschillende spelletjes werden gedaan, zoals puzzelen, spek happen en indianenketting zoeken. Al het overgebleven eten werd opgegeten, van broodjes tot snoep en tomaatjes tot marshmellows. Het kampteam met de meeste punten bestond uit Sanne, Daan, Pauline, Lieke en Inge. Als prijs mochten zij het buffet openen!

De kinderen en de leiding hebben enorm genoten van een fantastisch kamp!

kampkrant-2016

Foto minikamp Foto minikamp -2