Afgelopen weekend zijn de mini’s van volleybalvereniging Spiker uit Eerbeek op hun jaarlijkse kamp geweest met dit jaar als thema: ‘Spiker in het wild’. Vanwege de perfecte locatie werd het kamp ook dit jaar weer gehouden op Kampeerboerderij Groot Zande in Hummelo. Helaas was dit voor de laatste keer op deze plek aangezien de eigenaren ermee stoppen, maar de minikampcommissie heeft al weer een leuke nieuwe locatie op het oog voor volgend jaar.

Op de vrijdagavond streden de Tarzans en de Janes tegen elkaar met spelletjes van het welbekende tv-programma ‘de jongens tegen de meisjes’. Daarna werd een fakkeltocht door het bos gehouden, gevolgd door een jungle-dierengeluiden. In groepjes gingen de kinderen het bos in om de dieren te vinden, wat best wel spannend was.

Op zaterdagmorgen werd een djembéles verzorgd door Coen van Vollenhoven. Met djembé’s, stokken en gevulde flessen werden er samen vele ritmes gespeeld. De middag stond in het teken van verschillende jungle-spelen met volleybal en afleggen van een parcours. Ook werd er een spannend vlaggenspel gespeeld. Zaterdagavond was het weer tijd voor de jaarlijks terugkerende Bonte Avond. De kinderen en de leiding hebben weer erg hun best gedaan leuke acts en dansjes te laten zien. Natuurlijk mochten ook dit jaar het kampvuur met de marshmallows niet ontbreken.

Op de zondag werd er weer in groepjes gestreden tijdens een jungle speurtocht, waarbij de kinderen wilde moesten dieren verslaan, met planken het moeras trotseren en met waterpistolen hun doel raken. Zondagmiddag werden alle kinderen weer moe maar voldaan opgehaald na een zeer geslaagd weekend.