We begonnen de wedstrijden tegen SSS dames 2, die vorig jaar zijn gepromoveerd uit de promotieklasse, goed. Dit wisten we alleen niet vast te houden en vervolgens begonnen we vooral tegen onszelf te spelen. Op 1 set na hadden de setstanden net zo goed andersom kunnen zijn, maar helaas pakten wij er maar 1 en verloren dus met 3-1 en zorgden hiervoor dat SSS haar puntenaantal verdubbelde en ons voorbij ging op de ranglijst.

Doordat Mieke nog geblesseerd is, Marlon gestopt is en Chantal en Melissa Senegal aan het bewonderen zijn waren we maar met 6 speelsters inclusief libero. Nou is dat niet echt genoeg, maar gelukkig konden Ielze, Michelle en Lieke uit dames 2 met ons meedoen.

Zoals ik al aangaf begonnen we de eerste set goed. Dit kwam vooral door een enorme serviceserie. Het mooie daarvan is, is dat je snel een gat kan slaan.. het nadeel is dat je niet echt in een lekkere flow komt omdat er behalve serveren weinig werd gedaan. We kwamen op een 17-10 voorsprong te staan, maar door slordig spel aan onze kant haalde SSS ons weer bij. Een setpunt wisten we niet te verzilveren en uiteindelijk ging de eerste set naar SSS met 27-25.

We waren nogal teleurgesteld door het onnodige verlies van de eerste set, helaas ging het in de 2e set niet zoals gewenst. Het was allemaal nog net iets te rommelig. We maakten wel erg weinig fouten met onze service, alleen de druk ontbrak. Deze set was duidelijk voor SSS, ze wonnen met 25-18.

Dan maar weer proberen er een 5-setter uit te slepen. In de 3e set maakten we het erg spannend. Eigenlijk te spannend, want als je het niveau van zaterdag vergeleek met ons niveau tegen Alterno dan hadden we hier veel meer uit kunnen halen. Dat deden we alleen niet en we verloren de 3e set met 25-23 en hiermee ook de wedstrijd.

De vierde set leek enorm op de derde, we deden niet echt voor elkaar onder, maar wij wisten dat we echt wel wat beter konden. Juist dat we te graag willen zorgt soms voor wat onduidelijkheid en hierdoor onnodig puntverlies. Gelukkig pakten we de 4e set wel, ware het niet van harte.. maar toch we wonnen met 26-24 en kunnen we weer 1 puntje bijschrijven.

Nou hebben we in het begin van het seizoen wel afgesproken dat we de eerste helft gebruiken om te bouwen, maar wanneer je bij toch 3 van de 4 verloren wedstrijden het idee hebt dat er wel meer in had gezeten is dat toch wel frustrerend. Aanstaande vrijdag gaan we eerst met z’n allen uitzoeken wie Assepoester heeft vermoord tijdens een moorddiner. Dit fanatisme gaan we dan vasthouden tot en met de wedstrijd van zaterdag om 12.00 uur al (pfff vroeg..) tegen Vocasa dames 3 in Nijmegen.