Primavo dames 2 – Spiker dames 3

Na de feestdagen begon op donderdag 10 januari de start van de tweede competitiehelft van dames 3, koploper in onze derde klasse, in Apeldoorn tegen Primavo dames 2, de nummer 3 op dat moment.
De wedstrijd begon wat later doordat de scheidsrechter vergeten was dat hij moest fluiten.

Met hulp van een invaller konden wij dan toch beginnen aan de eerste set. Deze set speelden wij goed volleybal met veel servicedruk en gevarieerd spel waar onze tegenstander veel moeite had. Deze set werd dan ook gewonnen met 25-13 door ons.

De tweede set verslapten wij een beetje en waren slordig met onze service waardoor Primavo goed bij kon blijven. Door wat wissels konden wij het toch onze kant optrekken en wonnen deze set nipt met 25-23.

De derde en vierde set speelden wij weer het eigen spel met een goede service en veel variatie in de aanval. De derde set werd gewonnen met 25-17 en de vierde set met 25-16.
Hierdoor pakten wij de vijf punten mee naar Eerbeek.

Spiker dames 3 – Devoco dames 6

Zaterdag 18 januari stond onze volgende wedstrijd op het programma tegen de gedeelde nummer 2 Devolco dames 6. De uitwedstrijd in Deventer hadden wij met 3-2 verloren, onze enige verloren wedstrijd tot dan.

De eerste set werd er zeer onrustig gespeeld, waarschijnlijk speelden de zenuwen toch parten. Na een gelijkopgaande strijd konden wij op het eind toch het verschil maken en de set met 25-23 winnend afsluiten.

Na de nodige aanwijzingen begonnen wij vervolgens de tweede set heel voortvarend en mede door een goede service kwam de tegenstander niet in hun spel. Deze set werd door ons met 25-13 gewonnen.

De derde set gaf een zelfde beeld als de derde set en deze wisten wij dan ook te winnen met 25-14.

In de vierde set ging onze tegenstander anders spelen waar wij niet echt grip op kregen in het begin. Mede door een aantal opstellingsfouten aan onze kant kon Devolco behoorlijk ver weg lopen. Na de tweede time-out pakten wij het toch weer op en kwamen punt voor punt terug tot 24-24. Helaas verloren we deze set toch nog met 24-26. Het was heerlijk om te zien hoe wij terug knokten maar toch net te kort kwamen deze set. Wel pakten we vier punten van een directe concurrent.

Onze volgende wedstrijd is zaterdag 26 januari uit bij WSV dames 2 in Apeldoorn. Dit team staat op het moment van het schrijven van dit stukje op de tweede plaats, dus weer een belangrijke wedstrijd voor ons waarbij wij hopen op veel steun van ons publiek.