Met 3-2 verliezen van Pegasus is een uitkomst waar we aan het begin van de wedstrijd voor hadden getekend. Nou tekenen we niet graag voor verlies, maar Pegasus verloor deze competitie nog maar 2 sets, een tegenstander dus om rekening mee te houden. Achteraf baalden we verschrikkelijk van het verlies, we hadden de wedstrijd toch minstens met 3-2 kunnen en moeten pakken.
Ter voorbereiding op de wedstrijd zijn wij vooral uitgegaan van onze eigen kracht, of eigenlijk krachten. De coach van Pegasus zat tijdens onze wedstrijd tegen Gemini al op de tribune om eens te kijken hoe we staand volleyballen. Hoe we dat zittend doen wist hij namelijk al, hij was de coach van het team van Rwanda waar we afgelopen seizoen een wedstrijd tegen hebben gezitvolleybald.

Via een toeristische route op de heenweg door onder andere Huissen en Bemmel kwamen we nog relatief op tijd aan in de sporthal. De wedstrijd op het veld waar we op zouden gaan spelen liep enorm uit. Gelukkig was er een ander veld vrij waar we op konden inspelen en inslaan. Het net op het uiteindelijke veld hing lekker laag, dus dat was mooi meegenomen :).

We begonnen wat onrustig aan de wedstrijd. We maakten zelf teveel fouten en Pegasus scoorde er vrolijk op los. In deze set maakte Pegasus zelf ook vrij weinig fouten, maar dat kwam vooral omdat wij het ze totaal niet moeilijk maakten. Doordat wij niet genoeg druk legden in onze service en aanval konden zij, zonder nadenken, hun eigen spel spelen. Tot 7 punten ging het nog gelijk op, maar daarna bouwde Pegasus de voorsprong uit tot 14-9 en 19-13. Aan het eind van de set begonnen we al wel wat beter te spelen, dus dat gaf vertrouwen voor de volgende set. De eerste set ging helaas wel verloren met 25-18.

In de 2e set speelden we vol vertrouwen. Het afwachtende wat we in de 1e set nog hadden was helemaal weg. Ons blok stond prima en ook verdedigend pakten we heel veel ballen van de grond. Pegasus leek hier behoorlijk door overdonderd, want naast dat ze niet veel meer scoorden maakten ze ook veel eigen fouten. Heel blij en vol energie wonnen we de 2e set met 25-15.

We spraken af de 3e set net zo fanatiek te beginnen als de 2e set. Pegasus was het hier niet mee eens want ze begonnen sterk. We lieten ze weer in de wedstrijd komen, ze werden weer luidruchtiger met liedjes die ik sinds ik in meisjes B zat niet meer had gehoord, en we keken aan het begin van de set tegen een 6-0 achterstand aan. Zoals ik al eerder heb gezegd, wij laten ons niet zomaar uit het veld slaan en blijven altijd knokken. Zo ook in de 3e set. De achterstand van 6-0 wisten we te verkleinen naar 9-7 en op 12-11 stonden we weer netjes een punt voor. De rest van de set ging enorm gelijk op, maar door onze vechtlust was deze set terecht voor ons. We wonnen met 25-23.

Wat we van tevoren totaal niet hadden verwacht was toch gebeurd. We stonden met 2-1 voor tegen Pegasus en we hadden dus de kans om de wedstrijd met 3-1 te winnen. In het begin van de set leek het er ook op alsof dit werkelijkheid kon gaan worden. Pegasus leek een beetje van hun padje af. Het lukte ons alleen niet om dit in ons voordeel te benutten. Een kleine achterstand van 13-10 werd een grote achterstand van 21-10. Wat we trouwens deze set hebben geleerd is dat goed opgevoed zijn je een gele kaart oplevert. De veter van Joyce zat los en ze vroeg netjes aan de scheidsrechter of ze deze mocht strikken. Blijkbaar staat er ergens in de regels (ik heb het niet kunnen vinden) dat je daar geel voor moet krijgen, omdat je gewoon je veters moet strikken en het niet mag vragen. Wat we ook hebben geleerd is dat een 21-10 achterstand niet meteen een hopeloze, maar wel behoorlijk uitdagende, achterstand is. We wisten het gat namelijk te verkleinen tot 22-17, helaas was het op 24-21 Pegasus die het punt scoorde en dus de setstand weer gelijk trok tot 2-2.

We waren er op gebrand om de 5e set en hiermee dus ook de wedstrijd te winnen. We begonnen de set heel goed en walsten over Pegasus heen. Bij de wissel van kant stonden we namelijk 8-3 voor. Pegasus liet het er niet bij zitten en scoorde een paar mooie aanvallen, dit naast dat wij een aantal onnodige fouten maakten. Dit draaide onze enorme voorsprong om naar een achterstand van 10-8. Dit maakten we daarna wel weer goed door de voorsprong terug te pakken. Op 13-10 voorsprong leek de wedstrijd voor ons te zijn. Niets was minder waar… Punten vlogen heen en weer en op 16-15 voor Pegasus scoorden zijn de laatste bal door precies op de zijlijn te serveren. Hierdoor stond het na 2 uur volleyballen 17-15 voor Pegasus en verloren wij dus helaas de wedstrijd met 3-2. Wij baalden als een stekker en Pegasus was enorm opgelucht, en terecht want dit had eigenlijk de eerste verliespartij van dit seizoen voor ze moeten zijn.

Na 7 wedstrijden staan we netjes op de 5e plek, maar dit kan ook maar zo weer een paar plekken hoger of lager worden, de nummers 2 t/m 10 staan namelijk verschrikkelijk dicht op elkaar. Het lijkt deze competitie wel alsof iedereen van iedereen kan winnen. Aanstaande zaterdag spelen we weer lekker thuis. Dit keer tegen V.C.V dames 2, zij zijn gepromoveerd uit de promotieklasse en wisten tot nu toe nog geen wedstrijd te winnen. Wij gaan natuurlijk ons best doen dat zo te houden. We spelen aanstaande zaterdag om 17.00 uur, graag tot dan!