Tomaatje

Na een vrij weekend speelden we dit weekend de thuiswedstrijd tegen Rebelle dames 1. Vanwege het ontbreken van een aantal speelsters was onze voorbereiding verre van ideaal, maar dat mag
geen excuus zijn. Zin hadden we in ieder geval enorm in de wedstrijd. Voor Tom en Johan een wedstrijd met een beetje een dubbel gevoel, aangezien ze vorig jaar nog aan de andere kant van het veld stonden te coachen. Door een ontsteking aan haar duim startte Esther met een gigantische vindikleuk-duim, maar gelukkig kon ze daar zonder problemen mee volleyballen. Je moet er alleen niet mee tegen je medespelers aanbotsen, maar verder kan het allemaal prima. De wedstrijd was super spannend met gigantische pieken en dalen. In de 4e set zou iedereen z’n geld op 3-1 winst voor Rebelle hebben gezet.. maar ergens vonden wij toch nog wat extra motivatie en energie. We wonnen de wedstrijd met 3-2.

De 1e set begonnen we goed, we liepen namelijk meteen in het begin al wat punten uit. Op 9-4 was het tijd voor de eerste time-out voor Rebelle, en tijd voor ons om te worden aangemoedigd door het bakje druiven. Helaas voor ons haalde Rebelle de achterstand weer in en na 17-17 ging het volledig gelijk op. Aan beide kanten werden mooie ballen gescoord maar ook onnodige fouten gemaakt. Helaas waren op 23-23 de laatste 2 punten voor Rebelle en ging de set dus voor ons verloren met 25-23.

De 2e set begon weer gelijk op en tot 10-10 was het nog geen van beide teams gelukt een gat te slaan. Op 16-13 was het Rebelle die de voorsprong wist te pakken, maar wij bleven vechten en draaiden de achterstand om in een voorsprong van 21-16 voor ons. De libero van Rebelle viel in deze set uit en moest zich afmelden bij de scheidsrechter. Hierdoor mocht een van de andere speelsters voor de rest van de wedstrijd het libero-shirt overnemen. De voorsprong die we inmiddels hadden opgebouwd wisten we zo goed als vast te houden en we wonnen de 2e set met 25-21.

Over de 3e set kan ik kort zijn, deze ging totaal niet zoals deze zou moeten gaan. We begonnen al met een 6-1 achterstand, er vielen ballen op de grond die helemaal niet hadden mogen vallen en ook aanvallend scoorden we veel te weinig. Deze set ging kansloos verloren met 14-25.

We baalden enorm, maar spraken wel af niet bij de pakken neer te gaan zitten. We begonnen goed en tot 12 punten ging het weer gelijk op, vervolgens gaf Rebelle wat gas bij en wij leken weer een beetje te vervallen in het spel van de 3e set. Tijdens de time-out gaf Tom nog aan dat als we deze set nog zouden winnen dat we dan ook zeker de 5e zouden pakken. Op 18-13 achterstand gaven weinig mensen ons nog een kans op het winnen van de set. Aan de kant werd zelfs nog het idee geopperd om in de blote kont rond te gaan lopen, ik denk het voor iedereen beter is dat dat plan niet is uitgevoerd. We herpakten ons gelukkig ook zonder blote kont. We draaiden de 18-13 achterstand namelijk om tot een 20-18 voorsprong. Dit mede door een constante service en scherpheid aan het net en in de verdediging. Alsof we eindelijk de knop hadden gevonden die we om moesten zetten lukte opeens alles, waarschijnlijk had Michelle die knop gevonden.. we hoorden namelijk dat we pas weer goed gingen spelen nadat zij binnen kwam (thanks Mies!). We waren super fanatiek en wonnen tegen alle verwachtingen in de 4e set met 25-22.

We waren gigantisch opgelucht door het winnen van de 4e set en waren nu dan natuurlijk ook volledig gebrand op het winnen van de 5e set en dus ook de wedstrijd. Normaal krijgen we alleen wat lekkers bij 4-0 winst, maar bij winst was ons deze wedstrijd ook wat lekkers beloofd, nou moest bijna iedereen meteen weg.. dus wie weet volgt die teamschaal nog 🙂 De scheidsrechter, die trouwens in z’n eentje de wedstrijd prima onder controle had, was niet heel blij met de 5e set want hij had honger en zin in een biertje, best wel begrijpelijk. Nou dat had hij misschien eerder moeten zeggen want de 5e set vloog er doorheen en was na 10 minuten al weer gespeeld. Bijna het enige wat deze set gebeurde was dat wij serveerden, Rebelle had hier vrij veel problemen mee en op het moment dat ze de pass goed konden brengen werd er (keihard, dat wel) vaak uitgeslagen. Op 8-2 wisselden we van kant. We waarschuwden elkaar nog wel dat we bij Pegasus met 8-3 voor stonden en alsnog verloren. Deze set leek gelukkig totaal niet op de 5e set bij Pegasus. We bleven namelijk heel relaxed spelen en, zoals Tom had voorspeld, pakten de 5e set met 15-03.

De traktatie vanwege onze 4-0 winst op V.C.V. werd in de kleedkamer van harte opgepeuzeld, het overgebleven appeltaartje kwam uiteindelijk met wat hulp van een aantal hongerige toeschouwers (en ik zelf :)) ook nog op. Een aantal speelsters van Rebelle nuttigden nog een patatje in de Bhoele en vertelden ons dat zij de afspraak hebben dat je lopend naar huis moet als je slecht hebt gespeeld. Ik ben best wel blij dat wij die afspraak niet hebben, dan hadden we namelijk na de 1e wedstrijd van het seizoen met z’n allen vanuit Hengelo naar huis mogen lopen :-p

Onze volgende wedstrijd is op het veul te vroege tijdstip van 12.00 uur in Nijmegen tegen VoCaSa dames 3. Dit team werd vorig jaar kampioen, maar hun 2e team heeft die plek ingenomen. Ze staan op dit moment 1 plek onder ons met ook maar 1 punt minder. Dat wordt waarschijnlijk weer een spannende pot. Ook treffen we dan weer de scheidsrechter van gisteren, hopelijk heeft hij dan een wat aardiger compliment voor me dan me een tomaatje te noemen…. 😉