Na het kerstreces staat H1 aan de start van de 2e helft van de competitie. De 3e plaats op de ranglijst geeft aan dat H1 prima mee kon komen bij de terugkeer in de 3e divisie.

In de laatste 3 wedstrijden werd wel duidelijk dat meedoen om het kampioenschap, voor zover dat wenselijk was, niet aan de orde is.

Voor aanvang van deze wedstrijden stond H1 op 3 punten van koploper EVV. In de wedstrijden tegen concurrent SDS en de lijstaanvoerder werd slechts 1 punt gehaald.

Tegen SDS had er zeker meer ingezeten. Bijna iedere set werd met een minimaal verschil beslist en het gevoel was dat de 1-3 nederlaag best ook een 3-1 overwinning had kunnen zijn. Spectaculair was het wel. Ouderwets lange rally’s en erg veel verdedigingswerk van beide kanten. EVV was duidelijk een maat te groot. Heel af en toe was er het idee dat er misschien een puntje te halen was, maar helaas. Met name de spelverdeling en de blokkering was te sterk. De eerste 4-0 nederlaag van het seizoen was een feit.

De laatste wedstrijd van 2012 was thuis tegen Voorwaarts. In een onaantrekkelijk duel, waarin H1 de gehele wedstrijd de controle had, werd zakelijk met 4-0 gewonnen.

Aanstaande zaterdag speelt H1 in Arnhem tegen Arvevo. Zij staan 2e, met een voorsprong van 4 punten op Spiker. . De eerste wedstrijd in Eerbeek werd vrij eenvoudig door Arvevo gewonnen. Hopelijk verloopt deze wedstrijd beter.

Bij winst zou H1 dus goede zaken kunnen doen. Bij verlies echter, kunnen achtervolgers Alterno en Blauw Wit langszij komen. Spannend dus!

Overigens is H1 uit het bekertoernooi gespeeld door Twente 05. In een spannende wedstrijd, door Spiker vooral gebruikt om ritme op te doen, werd goed gespeeld maar zeer close verloren. Jammer maar helaas. Wel was het een prima voorbereiding op zaterdag.